Wednesday, July 21, 2010

derme darah.

seperti biase..
rabu pagi ade lecture LAW..
terkedek2 aku dgn ira, kak ct, fie g lecture hall
aku dgn selambanye gi bantai bangun kul 7.45..
hah tu perkara biase..
arif laling yang selalu kejot aku.
suruh aku bangun subuh.
mandi awal.
bangun awal.
tp hakikatnye..
awek mu ni....
ok.. aku akn try ubah habit yang buruk ni k sayang(=
ok2 sambung cter..
lepas LAW ade Account pulak..
then bila aku ngah menapak sorang2 nak g libry,
laling aku msg..
ehhh=)
selalunyye die jarang nak msg aku.
"takutnye nak derme darah.."

"baiknye kanda nak derma darah=)"
"..."

"ayang oi.. balas la msg sakdi.. oOo arep bz ye..g dulu ye. gudluck sayang<3"
"Ala!!"

"aik??"
"xleh derma darah!!"

"nape?"
"tekanan darah rendah!=("

ala..ksian laki aku.. xtercapai hasrat die nak berbakti kepade nuse bangsa.
tetibe aku plak semangat nak derma darah coz kebetulan plak ade nurse2 kat bawah library utk derma darah.
lepas kelas bel..
tepat pukul 3.30pm
aku&ekin gi terjenguk2 nak tanye derma darah mcm ne.
then..
die suruh isi borang dulu.
macam2 borang tu tanye.
pastu..aku g chek darah nak confirmkan aku darah ape..
AB+
sakit oo die cucuk hujung jari aku utk amik darah sikit..
bile darah aku dicampur dengan solution..
darah tu separate plak. nakalnye!
then uji tekanan darah..
3x die adjust sbb aku punye tekanan tinggi..
kali ke 4 baru lah betul. 122 jek tekananye,
aku kepoh sibuk interview abg or mybe pakcik tu 
 kalau rendah.. bawah 90
normal 90-130
tinggi 130 ke atas
nasib baik aku x ade darah tinggi..
aku takot gak kalu ade.
sbb aku kalu mengamuk mesti aku pening gler.
xadelah sakit sangat bile die cucuk tangan aku.
tapi mule2 tgn belah kanan aku die cucuk.. tapi darah aku baru sket, tgn dah bengkak
die pon cucuk tgn kiri plak
xpelah aku rase fun pulak derme darah
xluak pon darah aku=)
cume aku rase penat sikit hari ni
aku padahal nak tdo kul 8mlm td..
tp excited nak cter kat  blog
dengan tangan yang berplaster=)
kpd arep..
aku sayang ko.
kalu arep xdapat berbakti kpd negare..
awek awak leh tolong berbakti
<3 you (^_^)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...