Wednesday, July 21, 2010

derme darah.

seperti biase..
rabu pagi ade lecture LAW..
terkedek2 aku dgn ira, kak ct, fie g lecture hall
aku dgn selambanye gi bantai bangun kul 7.45..
hah tu perkara biase..
arif laling yang selalu kejot aku.
suruh aku bangun subuh.
mandi awal.
bangun awal.
tp hakikatnye..
awek mu ni....
ok.. aku akn try ubah habit yang buruk ni k sayang(=
ok2 sambung cter..
lepas LAW ade Account pulak..
then bila aku ngah menapak sorang2 nak g libry,
laling aku msg..
ehhh=)
selalunyye die jarang nak msg aku.
"takutnye nak derme darah.."

"baiknye kanda nak derma darah=)"
"..."

"ayang oi.. balas la msg sakdi.. oOo arep bz ye..g dulu ye. gudluck sayang<3"
"Ala!!"

"aik??"
"xleh derma darah!!"

"nape?"
"tekanan darah rendah!=("

ala..ksian laki aku.. xtercapai hasrat die nak berbakti kepade nuse bangsa.
tetibe aku plak semangat nak derma darah coz kebetulan plak ade nurse2 kat bawah library utk derma darah.
lepas kelas bel..
tepat pukul 3.30pm
aku&ekin gi terjenguk2 nak tanye derma darah mcm ne.
then..
die suruh isi borang dulu.
macam2 borang tu tanye.
pastu..aku g chek darah nak confirmkan aku darah ape..
AB+
sakit oo die cucuk hujung jari aku utk amik darah sikit..
bile darah aku dicampur dengan solution..
darah tu separate plak. nakalnye!
then uji tekanan darah..
3x die adjust sbb aku punye tekanan tinggi..
kali ke 4 baru lah betul. 122 jek tekananye,
aku kepoh sibuk interview abg or mybe pakcik tu 
 kalau rendah.. bawah 90
normal 90-130
tinggi 130 ke atas
nasib baik aku x ade darah tinggi..
aku takot gak kalu ade.
sbb aku kalu mengamuk mesti aku pening gler.
xadelah sakit sangat bile die cucuk tangan aku.
tapi mule2 tgn belah kanan aku die cucuk.. tapi darah aku baru sket, tgn dah bengkak
die pon cucuk tgn kiri plak
xpelah aku rase fun pulak derme darah
xluak pon darah aku=)
cume aku rase penat sikit hari ni
aku padahal nak tdo kul 8mlm td..
tp excited nak cter kat  blog
dengan tangan yang berplaster=)
kpd arep..
aku sayang ko.
kalu arep xdapat berbakti kpd negare..
awek awak leh tolong berbakti
<3 you (^_^)

Wednesday, July 14, 2010

rindu!!!

miss you arif
love u =)
mwah2
andainya hubungan kite xlama
maafkan sakdi coz xleh jadi yang terbaik
tapi mase tu
sakdi tetap berterima kasih coz dapat kenal arif k
=)

























+??

apa makna kawan pade aku?
aku rasa memang susah nak cari kawan yang betul2 kawan..
bile dah ade kawan,
kawan yang lain dilupakan..
bile susah baru nak cari kita..
bile xdiperlukan buang macam tu je?
aku memang ramai kawan.
tapi kadang2 kawan tu menyakiti kite tanpe kite sedar.
aku xfaham..
kawan tu faham ke?
kadang2 rase macam dipergunakan..
well ape yg aku tulis ni bkn ditujukan pd sape2
cume aku perlu bukak minda aku.. mybe..
aku boleh idup tanpa kau..
aku leh berjaya tanpa kau..
kawan time senang memang ramai & senang nak carik
tp bile aku susah, kau tinggalkan aku mcm tu jek?
bile kau call aku nangis2 aku lyn ko
bile aku?
memang kejam lah..
bye kawan~~



p/s; weh bellon. ko jangan perasan.aku bkn cakap pasal ko.. (^__^)

Tuesday, July 13, 2010

happy birthday! =)

10 july 2010
pengkalan balak..
aku, Ira, Fida, Kak Ct, Mek..
sambot birthday fie kat chalet..
first time dengan member lepak2 tepi pantai=)
naik banana boat...
BBQ..
mandi2 pantai..
bestnye..
Tq mama fie..hihi..


b4 bertolak dgn excitednye=)


baru sampai <3





sesi fotografi yang kejam..

b4 balik then mengular gi DP & MP=p

Monday, July 5, 2010

teka teki dari fida

ketika aku sedang berborak dengan ira..
sambil mengadap lappy..
si fida yang tengah baring pon panggil kitorang
die cakap nak bagi teke teki..
Dalam banyak2 ikan..
ikan ape yang paling besa di dunie?
aku jawab r ikan paus lah.. ape lah..

last2 jawapan die
ikan paus goreng tepung..
sebab die lbh beso sbb bisalut tepung yang sangat rangup=)
then xlame pastu..
die tanye ag..
dalam byk2 kuali ape yang paling besa?


aku jawab
kuali kuetiaw kat pasa malam?

haha 
last2 jawapan die 

kuali yang buat goreng ikan paus salut tepung tu tadi..

hahahha




then aku & ira soal la si fie
die blur
then tau jawapan.. melekek2 die gelak.. haha


pastu ira tambah..


dalam byk2 sudip ape yang paling besar?
wakakak
<3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...