Thursday, August 19, 2010

What a girl want's to hear




sweet kan video ni?
tapi aku terfikir.. masih wujud lagi ke lalaki yang sensitif tentang ape yang perempuan nakkan?
kadang2 diorang wat xfaham.. atau mungkin memang xfaham..
aku pon bukanlah dilahirkan dengan sikap yang sangat memahami sesiape
even diri aku pon kadang2 aku blurrr~

cume kadang2
aku asyik tertanye2 jek napelah aku xleh memahami orang
dan orang tu xleh memahami aku
aku dah usaha separuh mati
tapi aku gagal..

kenape???

cik bellon 2

dengan gediknye aku sambung entry untuk ko wahai bellon.
utk wat kau kembang semangkuk sekali lagi
bukannye apa.
kalu aku dok tulis surat kat kau,
berkemungkinan surat kiut aku tu kau leh wat bungkus pelam depan umah kau utk mengelakkan pelam tersebut dicopet oleh sojar sebelah umah kau.
atau
mungkin surat tu terbang ditiup angin
dan xmustahil kau wat kesat ingus bile kau nagis.
kalau aku anta msg..
lagilah xguno
coz kau bukanlah jenis menyimpan msg coz ia akan memberatkan hp baling anjing kau.
aku lainlah..
msg mase aku form 5 pon aku simpan.
tapi yang dari arep jelah. dari kau xadenye aku simpan.
hahahah~~

so setelah aku berfikir panjang.
baik aku tulis kat blog je
ia akan kekal sampai aku kojol
kecuali kalau aku delete entry niehh
sukati akulah nak update blog aku psl ko brape ribu kali pon
coz ni blog aku
kalu xnak bace, sile tutup ye. haha~

firstly..
aku nak mentak mahap coz selalu kutok bf kau xnsem lah, x bergaya dan x berdedikasi 
sebab aku dapat rasekan kebanyakkan bf kau macam hampas.
dan aku rase kau mcm terpakse suke diorang je?
tapi tu kan zaman jahil kite.
tapi aku tau lah ade sorang dua yang kau betol2 sayang.
tapi apekan daya..
perangai kite serupe
EGO.
kalau moto ego ade juge manfaatnye.
tapi aku rase elok juge mereke2 ni semua berambus dari idup kau
coz kau tengoklah
kau selalu tension disebabkan perangai binawe tuh
sampai nak stady pon xmasuk otak
so bagus juge aku hasut ko supaye clash. haha kejamnye aku.

aku tadi ter misunderstanding sket dengan kwn bek aku kat sini
then terus teringat kau
kite dulu kalau gadoh
jarang kite mintak maaf kan?
aku sebenanye malu nak mintak maaf hati ke hati
aku takot termenagis.
aku kan hati kayu.
kadang2 aku nak cakap..atau anta msg kat kau mase gado
tapi aku segan.
kalau kat sekolah kite gado..
mesti x bertegur sapa
then salah sorang dari kite musti buat2 tanya ape2 je
contohnye 
'hari ni cekgu Jef datang ke?'
bile salah sorang dari kite jawab..
yes hubungan dah kembali seperti sediakala!
terus kuar cter Kai Lun dengan Ji Hoe si seluar londeh
terus gelakkan Daim
gossipkan tah ape2..
reke2 cter.
aku pon xleh lupe kisah si unta yang nak kene sembelih. haha
ataupon
cter Kai Lun tangkap ***** then masukkan dalam botol..(kalau ko lupe, ko msg. nant aku cter.)wakakakka
then
aku reke cter yang ade budak papa kedana kat sekolah agama hari2 bawak bekal pisang goreng,
kau percaya cter tu sampai dekat 6 bulan agaknye.. wakaka sengal.
cter yang poshbag daim keje kat tangki minyak then meletop...
wakaka kau menokok tambah cter.

tapi kau tu..
kalau time ustazah cakap kat depan
then kite bersembang kat belakang..
kau mesti xdapat tangkap 1 hape pon ustazah menceceh kat depan.
aku at least dengar la jugak die cter ape walaupon kite borak macam orang gler then berdekah kuat2
 xpelah agame kau yang selalu dapat markah tinggi.
aku agama kan markah ala kadar jek. ksian aku dowww

kau ingat x aku selalu copy jawapan math mod ko?
mase BM lak 
kalu melan tinggalkan keje
aku tarik krosi kat tempat ko
then kite borak2
kau sambil wat keje BM
pastu nak wat ayat kau tanye aku.
punyelah pemalas nak wat ayat. wakakaka last2 aku punye keje yang xsiap.

kau tulisan lawa..
aku tulisan macam bangkai.
ingat ag.. cekgu Jep selalu cakap tulisan kau macam typing
tulisan aku plak
cekgu Nazrin cakap besar sangat sampai tulis ASSALAMUALAIKUM pon dah makan 1 baris.
amboi time tu ko gelak dengan gembire ye... aku aim je ko..hahah
kertas BM aku kene koyak dengan Melan coz jawab komsas xbuat perenggan
pdahal aku buat cume aku xselang sebaris je
kau punye xpenah kene koyak.
aku dendam tau. kakah~

kite banyak perbezaan
kau suke lagu omputeh yang tergedik2
aku minat lagu slow rock ala2 manje
kau suke kaler purple kan mase form 2?
aku kutok tu kaler keling then kau ngentan. kakakh
aku suke kaler biru kau cakap tu kaler orang mati.
kau suke sangat makan nugget dan yang sewaktu dengannye
aku suke ayam goreng..patotlah gemuk.kihkih
kau kalu rehat suke mencekik roti atau donat
aku xsuke donat coz xpedas. karipap & roti sardin terbaekkk!
kau xpandai masak
dan aku expert
kau rajin kemas2
aku paling pemalas wat benda tersebut. haha

kau ingat x kite kalu rehat kat SMKS mesti berdue
selalunye menu kite mesti sama
KOOP;

aku;air tin 100+ & roti sambal ikan bilis



kau; air soya & roti gardenia yang coklat+strawberi krim tu..tah ape ke name beliau.



kite tukar duet kat pak guard atau Tata.
then kalau mesin air tu dah habis, kite ngentan2
pastu beli ice cream

aku; traffic light

kau;tropicana


kalau kat kantin
aku; keropok lekor yang keras kematu
kau; semua kuih2 kau beli..


haha~
aku kat sini icecream fav kite xade jual lah.


p/s; duduk termenung ingat yang manis (^__^)

Wednesday, August 18, 2010

Bellon

aku bace blog ko.
kau mengimbau benda yang dulu.
kau buat hati kayu aku tersentap lalu tersenyumlah aku=)
aku kenal kau dah nak 7 tahun.
pade aku tu satu jangke mase yang sangat lame
kalau ade anak, dah masuk darjah 1 dah anak tu.
aku xbanyak benda nak kenangkan coz banyak benda kau dah cter.
kadang2 aku terlupe kite penah lalui moment tersebut bersama.haha

ada kenangan sedih.
manis.
pahit.
aku xnak ingat benda yang pahit coz yang pahit tu wat aku rase teranaiya.
kau xpercayakan aku
sampai aku kena basuh gler2 dengan bapak aku.
pasal hp kau mase kite form2
aku xpenah berkire dengan kau
cume aku tersentap coz ko xpercayakan aku.
aku mengaku aku rembat buku kat kedai aunty depan sekolah
coz die selalu tipu aku.
die pk aku bodoh kire ke?
kadang2 patotnye die pulangkan RM45, die balikkan aku RM40 jek.
sampai 1 tahap, aku nekad
aku & kawan aku rembat buku kat kedai die.
tapi kantoi
dan aku kene bayar double.padan muke aku.
so, jangan nak balas kejahatan dengan kejahatan ye=)
tapi bab hp ko, aku memang xilangkan.
dan honestly
itulah benda paling pahit aku kena telan.
xpelah. itu pon benda lame.
sebab xacilah asyik ingat yang manis jek.sekali2 kenalah ade yang masam dan pahit. barulah sempurna.

aku teringat kite pernah kire bf & spearpart mase lepak umah kau.
kite pernah betting sape yang xkapel paling lame.
dan aku pemenangnya.
kau lepak umah akak aku,
kite buat Seni gune cawan polistrine
dan kite punye paling buruk dan x bermutu. kakah
kalu bab melukis, kau punya lukisan mesti buruk then aku kutuk2.
sorry ye aku tau ko touching time tu.
kau lukis pokok buruk gler. hahah
tapi kau lagi berbakat bab sukan.
hobi aku skip sukan, tapi kau gigih g latihan.
kau paling banyak nangis 
kau nagis bile kau clash
bile cikgu BM marah kau punye karangan
bile kau gadoh dengan mane2 manusia

kite selalu kutok pakcik mengkuang.
then bile kite xpose, kite minum sembunyi2 then pakcik mengkuang tu yang nampak. 
asyik2 pakcik mengkuang tu ade di mane2.
ira lukis gambar husaini..jadik gler. kite berdekah macam orang gler.
kalau pasal homework, kau lbh rajin wat homework
dari form1 sampai form5

mase kat TiJB xbanyak sangat benda boleh cter
kau pon selalu cter budak insider yang aku xkenal
cter pasal prep..
aku plak xbanyak benda nak cter.
sekarang lagilah kite dah xjumpe.
nak cter pasal ape?
kau pon dah ade kawan baik kat sane 
aku pon dah xselalu kontek ko coz masing2 bz

kau tau x perasaan rindu yang menggunung bile ingat balik benda yang lepas?
aku rindu zaman SMKS yang sangat best
kite terejal..
aku dekat sini xterejal macam dulu.
aku xtau macam mane nak mulekan.
 tapi bab ponteng..aku still number 1
hahak~~

sorry kalau aku ade wat salah dengan kau
halalkan makan minum atau aku pakse kau belanje ke..
aku doe yang baik2 je untuk ko
semoge dapat bf yang kaya+kacak bergaya dan berkarisma
aku nak kawan dengan kau sampai mati.
aku xamik at walaupon ko selalu kutok messi aku


                                      aku xberbakat so jadi cheerlidi jek kat tepi padang

                                          kami kedet polis d dalam bengkel awam.         

jamuan form 4

                                                         amik sijil SPM same2

                                                              angsana

                                                     budak gedik 5A2 07-08

                                  bell jd wakil lumbe lari tapi lupe r menang ke kalah?haha

                                                  mangsa bully



END

Thursday, August 5, 2010

sensitiviti kenegerian+biskot





















aku anak jati Johor
bapak  aku anak Johor juge
Nenek aku lahir kat Johor gak
kucing aku sume asal Johor
aku sekolah kat Johor
membesar kat Johor..
kalau leh aku nak duduk kat Johor sampai bile2

bile terbace komen tersebut di FB..
aku  aku tersentap gak la..
kau sape nak kutuk negeri aku?
huh.. tu lah manusie xada akal..
ade kemudahan disalah gunakan..
fb tu digunakan utk kebaikan..
cari kawan lame ke..
sembang2 ke..
yang ini kutuk2 mcm ****

kalau minah tu kutuk negeri lain pon..
aku marah jugak tau
ni lagilah die kutuk negeri tercinta..
lagi lah aku hangin
nak kutuk xpayahlah kau gi post status
goblog boleh tahan gak kau ni
kutuk lah gune YM ke.. ape ke.. hampas betullah!!

ok..
xpayah lah aku nak cter pasal minah tu..
harap je pakai tudung..
tapi mulut macam tutttt...
hahhah suke2 hati mak bapak die je nak hina2 ye
cekgu  dulu x ajar ke ape itu erti syukur?
bangga sangat dengan Kulim tu.. gi la balik jalan kaki g kulim ko tuh.. hahaha
disebabkan sebijik biskot Famous Amos.. beribu2 rakyat Johor kutok hang..
nasib awak lah..
yang ade tu..siap amik tau die pakai kereta apa..
pastu dapat tau die kerja kat CIQ.. wahhhhh

BTW
mahapkan hambe terikut perasaan
perut lapar memanglah kerjanya nak marah je..
tapi aku sebenanya sayang sangat kat Johor especially JB tercinta
xpayah dibandingkan dengan tempat lain..
memang xade tandingan..

kat sini la bermulalah perjalanan idup aku
macam2 pengalaman aku kutip
kat sini jugak aku kenal Arif ku sayang
makan same2
kat sini jugak aku jumpa kawan2 aku

seminggu aku duduk di Singapore mase aku form 2
aku nak balik JB cepat2
memang singapore maju
canggih=)
bersih
tapi tahlah.. aku xrasa aku dapat terima tempat lain..
tapi walaupon aku xsuke mane2 tempat..
xadelah aku nak kutuk atau hina tempat tu
sebab aku xnak orang pandang aku lebih hina
silap2 maruah kite dipijak2 pulak..
jadikan pengajaran ye

I <3 JB (^_*)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...