Friday, January 7, 2011

budget dan cuti

HELLOOoo..



semester baru dah pon bermula
bukak2 sem je semua student dikejutkan dengan pendekatan baru cuti sem semua IPTA akan berlangsung selame 4 bulan
macam biasa la semua akan buat komen xkesah la positive atau pon tak
pade aku ade la kelebihan ngan kelemahan cuti 4bulan ni
kelemahan dia, lambat lagi la aku nak grad apetah lagi nak amik degree dan berangan nak smbung master (cikgu ckp student kene angan2 tinggi) hoho
kelebihan dia pulak banyak kalau dipikirkan dari sudut positive dr diri student tu sendiri
1st, janganlah 4bulan tu dok mengeram je kat rumah tu sampai katil pon dah menyampah nak tengok muke korang
bawak2 la kerja part time ke, duit pon masyuk dapat pengalaman pulak tu
mane tau leh dapat jodoh mase keje part time tu, huahuha
korang pon leh amik kelas mcm contoh kelas menjahit ke, kelas bahasa ke.. kan bagus tu
nanti dah keje senang, xade la tercangak baru nak blaja bahasa ketiga atau masih pk2 grammar nak ckp omputeh ngan client.
ok itu sahaja

oleh disebabkan sifat aku yang kureng nak sabar,
aku ambil keputusan drastik untuk ambik lesen pada sem ni
umur 20 baru nak pandai gerakkan kereta?
kelas dan taklimat pon belum mule lagi
hari ahad ni baru start nak dengar ceramah
aku pengetahuan ZERO pasal kereta ni
setakat bunyikkan hon, start enjin, main wiper, petik signal tu aku tau la
bab gear, hampeh!!
bertepatan ngan azam tahun baru nak bawak kereta pada tahun 2011 ni,
aku pon gagahkan diri bersame geng aku utk amik lesen di Zapcity Lendu dan bayaran yang dikenakan adalah dalam lingkungan RM730++
berbanding ngan JB yang tah hari tu aku survey sampai cecah 1k beb
harap2 aku x fail mane2 ujian.
bak kate member, xkan final leh lulus tapi ujian JPJ gagal kot?
so aku nak LULUS ngan cemerlang untuk mengelakkan duit aku yang ciput ni terus lenyap

memandangkan aku dah amik title senior,
subjek2 yang aku amik semua nya gedik nak suruh kitorang buat kerja luar
fun memanglah sangat fun
tapi duit aku pon akan keluar dengan fun nye
ia boleh diselesaikan
tapi dengan bantuan FAMA loan la
sorry Abah.. nanti cuti sem saya ganti balik ye !!
(^___^)
yang ikhlas, anakmu
Halimatussa'adiah



2 comments:

NICK IRFAN said...

4bulan cuti ke? lama jgk... ape2pun smoga berjaya ambik lesen tu

cik sakdi said...

nick, cuti 4bulan bukan lame gak,tapi lame giler, hehe thanks yo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...