Friday, January 14, 2011

SUDOKU pertama menimbulkan riak di hati.

HALOOOooo

hari ni aku akan ceritakan peristiwa yang terjadi semalam..


Tarikh : 13 Januari 2011
Masa : 5.30 ptg
Tempat : Bangunan Akademik B109
Kelas : PAD 310 (Malaysian Politics)
Tempat duduk : meja paling depan, depan lecturer

aku group 1st present pasal soalan mengenai occupation of Japanese in Malaya
so mase selebihnya aku tengok je kat muke kawan2 aku yang present pasal British, Malacca blabla..
aku tengok je, tapi input hampeh xmasuk pon!
bile da boring tengok muke diorang, aku g conteng2 notebook aku
lepas da boring conteng notebook,
aku belek2 suratkabo NST yang aku beli
aku beli NST?
woi! aku bace surat kabo omputeh! nape?? xpcaye??
sebenarnye lecturer kelas BEL aka English aku yang memaksa menyuruh satu kelas beli newspaper
kite leh pilih nak beli NST atau The Star
dengan harapan kami yang sengal english ni membace la benda2 berinsurkan ilmiah dalam bahase inggeris
aku memang bace, tapi bace HEADER dia jelah. dengan kalau2 ade cter pasal Messi yang menang anugerah ape tah, aku bace la sikit2. ngeh2
selepas aku belek suratkabo tu dah 3 round,
aku rase macam nak sepak muke orang coz perut dah kebulur giler
mate asyek tertoleh2 kat tapak pasar malam
dalam hati doa je semoge makanan kat pasar malam tu x habis
info : pasar malam UiTM hanya dibuke pd Selase n Khamis dr kul 3-7pm shj
bila dak2 ni da habis present, Miss Nurul pun ckp group lain present next week
semua dah sibuk kemas beg sambil bunyik "YEYE"
aku awal2 dah masuk semua harte aku dalam beg tu.
suratkabo aku tu plan nak kepit je atau jadikan payung coz luar dah ujan.
tengok tu? ade gak function surat kabo tu kalau kite kretip :)

satu kelas hampe bile Miss Nurul cakap

"Eh, sape suruh awak balik? kelas habis 6.20 kan?"

"miss, kitorang nak gi pasar la.."
semua buat muke kiut sambil wat muncung termasuklah 8 orang jejaka macho

"saya nak sambung pasal minggu lepas. Apa benda terbaik atau terburuk pernah jadi pada awak hingga merubah idup awak. Ok sape yang belum jawab? OK fifi awak share dulu!" 
kate Miss sambil tunjuk2 kat Firdaus. kekekeh

aku dah garuk2 kepale.
beg yang aku sangkut kat bahu, aku letak balik atas meja.
maka bermulalah sesi perkongsian maklumat antara classmate.
aku tengok si aten dah bisik2 kat killa sambil tunjuk2 kat surat kabo tu
then killa geleng2 kepala n ckp xpayahla nak semakkan otak ko main sudoku kalau xtau main
Ooooohhhh SUDOKU?
aku pernah beli buku SUDOKU kat popular bookstore mase aku form 4
sampai sekarang aku xhabis buat lagi soalan yang ade.
1 soalan pon aku xhabis wat coz aku beli buku yang level susah
bile kat umah kakngah aku tengok fini punya asuh ada sodoku,
tapi tu level dak hingusan pulak
so aku terus bukak NST aku sambil amik pencil Pilot Rexgrip aku
dan memulakan buat sudoku tanpa pedulikan cter kawan2 aku...

tepat 15 minit aku wat sodoku
aku berjaya siapkan tanpa ade cacat cela!
aku dengan suspennye bukak page yang ade jawapan sodoku tu
dan dengan girang aku tayang jawapan sodoku aku kat aten sambil wat muke blagak mintak penyepak

jeng jeng!!!!!!!
aku hanya gunekan pemadam sebanyak 2 kali utk padam 2 nombor.
sekian citer belagak dari saye. peace!


p/s : sila ignore tulisan buruk aku. :)

6 comments:

ANATI SOKI said...

sakdi gaga??? heheheh

T___T
anat tak reti main sudoku... heheheh

cik sakdi said...

lorh anat xreti maen sudoku ke? kalau dapat buat 1, bangga seminggu tau! agagaga

NICK IRFAN said...

suduko??? sy mmg minat giler mainan ni..... senang je dulu hari2 sy kalahkan bdk2 kelas sy... hehhe

hans said...

aku sampai sekarang tak reti main sodoku tu

P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

cik sakdi said...

nick, syok kan main sudoku, jum la kite lawan! kuikui

cik sakdi said...

hans, sila cube pasti nak lagi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...