Sunday, April 10, 2011

chicken chop terbest di Melaka

HELLOOOOOOO

tinggal kurang dari sebelas hari aku akan mengadap final LAW
untuk menghilangkan tension *kononnye
kami satu bilik berpakat ramai2 untuk makan chicken chop yang paling murah plus paling sedap kat Melake
kononnye sape yang xpernah makan chicken chop tu memang malang la
dan lebih baik terjun tasik *ayat classmate
sebaik sahaja mendapat peta dari si fatin,
aku terus cepat2 ajak Izzah bawak kitorang gi bandar sebab dia ade kereta
sampai je lokasi yang dituju
semua kedai aka gerai kat sana baru je dibuka coz dah pukul 6.30
cepat2 mencari tempat strategik dan mengorder ciken chop yang diidamkan dengan rakus
kepade sesiapa yang nak pergi,
lokasinya senang sahaja
bersebelahan dengan Hotel Bay View n Choice Shop
dan berdekatan dengan sungai yang ade river cruise 
di bandaraya Melaka

dekat pukul 7, makin ramai pulak yang datang dan dipenuhi dengan orang ramai dalam sekelip mata
walaupon medan selera tu agak buruk malah kerusi dan meje yang disediakan sangat mengecewakan
tapi bila aku mencekik ciken chop yang ade dan menghirup air tembikai yang fresh
semua benda buruk2 tu aku dah tak peduli
harga pon murah la compare kat tempat lain
pada aku,
isi ayam dia sangat superb cume kuah dia je rasa biasa2
harga dia murah giler, RM7 dan tanpa service tax
:)


see?see? besar kan ayam tu? hikhik
then kitorang singgah tepi sungai tempat river cruise tu lalu lalang
sambil mengira biawak yang ade
dan menghirup udara malam yang indah b4 pergi ke Jusco untuk membeli broadband baru

seee? blakang tu ade rumah tradisional Melaka

seee? atas tu ade monorel yang SANGAT LAJU!! haha
bercerita mengenai broadband,
sedari pukul 1 ptg tadi sampai kul 2 aku membongkar seluruh pelusuk meja dan katil aku coz broadband aku x memunculkan diri
aku cari punya cari sampailah aku give up dan mengambil langkah drastik dengan pergi ke ATM dan mencucuk duit utk beli broadband baru
mase ke Jusco, aku telah membeli sebijik broadband dan membayar wang
malangnya...
setelah aku sampai ke bilik, aku dapati broadband aku terselit di celah bantal kecik yang aku letak sebagai alas kerusi belajar aku

sila berikan tepukan.

13 comments:

Sekamar Rindu said...

hari ni nak makan chiken chop..lama tak makan..

cik sakdi said...

SR, datang la melake, baru sejam dua, kekekeh

Anati Soki said...

tahniah kerana cik sakdi telah berjaya membuat anati soki terliur.. aiyark.. lapaq chicken chop.. :(

cik sakdi said...

lorh anat,, kat kantin sekolah tu xdak ke ciken chop? ekekeke

Prince Halilintar said...

prince dah lame xmkn chicken chop ni...cik sakdi belanje prince!!haha

NICK IRFAN said...

nmpk mcm sedap jer.. sy xpnh makan chicken chop kat mne2 sbb slalunya kakak sy buat sndiri.. hehe

cik sakdi said...

prince,, mane la ade duit akhir sem ni nak blanje makan ciken chop ha. tapi ni awal bulan ni prince, HAHAHA

cik sakdi said...

nick,, wahh kalau dah pandai wat sendiri xpayah beli, lagi jimat :)

dya adriza said...

omg!!!! gila sedap la huhuhu...

cik sakdi said...

dya,, daging dia gler sedap OoooOOO!! hehe

fazliana said...

fuhh..sedap nie chicken chop terbaik di melaka..why not try it?

Unknown said...

New place chicken chop black paper juz rm 6 + air sirap, area pulau gadung melaka. Depan kedai nasi ayam belangga. Mula 7pm - 11pm, jumaat cuti

Unknown said...

New place chicken chop black paper juz rm 6 + air sirap, area pulau gadung melaka. Depan kedai nasi ayam belangga. Mula 7pm - 11pm, jumaat cuti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...