Friday, April 22, 2011

PERAH OTAK name jajan

HAI HAI

sejak semalam aku sibuk menyelak mane2 buku yang berkenaan
bila dah penat melunyaikan buku Quality Management.
kitorang pon pakat2 buat air teh cicah dengan biskut Hup Seng
biasa la waktu exam xkan nak mencekik megi plak kan
alamatnya makin berkarat la otak yang memang dah berkarat ni
so sambil mencekik biskut n air teh stroberi,
mulut pon sibuk berkicau pasal itu dan ini

agak2 dah pukul 2 pagi,
semua mata dah mula mengantuk dan masing2 dah mendarat di katil masing2
rumate aku si Ira yang berada di katil seberang sempat ajak aku borak lagi
dia imbas kenangan mase skolah rendah dan jajan jajan yang ada
tetibe je aku teringat mase zaman aku kecik2 dulu,
aku ni dikira budak sengkek coz bapak aku xpernah belikan aku jajan yang dalam kotak tu
zaman dulu kalau sekotak harga RM1 dah paling mahal la tu
dah r dalam ade 6bijik biskut coklat plus mainan plastik yang cepat patah
tapi disebabkan terpengaruh dek iklan kat TV2 lepas cter Dragon Ball
bukan main lagi iklan Ding Dang,, TORA etc
maka aku dan ira gelak sendiri bila pk betapa bangangnya dulu suke benda alah tu

kepale aku mula ingat balik zaman kecik dulu punya mainan
sampailah Ira bukak cter

"Dulu aku penah bli Ding Dang ngan Tora je coz ade lagi satu mainan tu kotak dia lagi besar, tapi harga dua ingget lebih,, mane bapak aku bagi. Kau ingat tak name mainan tu Sakdi?"

"Aku tau mainan tu, tapi aku lupe!!!" aku dah mule tension

OH!! aku ingat mainan tu! kotak dia warna purple n ade gambo binatang..

mainan tu mahal, so aku mampu usha je dari jauh, apatah lagi nak menyentuhnya!

bila aku dah tutup lampu bilik,, aku golek sane sini nak ingat balik name mainan tu
aku perah otak giler2 n gunekan daya imaginasi aku

...........

SEJAM kemudian...

"Ira. kau dah tido ke?" aku tanye dalam gelap.

"hmmm tak lagi.. kenape?"

"Aku dah ingat name jajan tu.. name dia JOJO kan!!???"

"Eh iyelah Sakdi, dari tadi kau fikir ke?? Kahahahkaha" leh gelak besar dia ni

"yela aku xleh tido tau sebab asyik terfikir je name jajan kotak besar tu.."

"yela name jajan tu Jo Jo.. jajan paling mahal heheh"

seminit kemudian,, aku dah terlelap setelah dapat jawapan kepada persoalan Ira tadi
inilah jajan yang melambatkan mase tido aku.

Sekian. nak sambung study la ni. hehe

4 comments:

Prince Halilintar said...

haha..prince pun xdpt larik utk tertarik dgn jajan din dang, jojo, dan tora tu..siap kumpul duwet sekolah nk beli bende tu semata2..pastu kecewa sbb mainan die xbest...haha

cik sakdi said...

prince, iklan dia bukan main la wah dapat gasing leh main ngan kawan, sekali tu baru main 3,4 kali dah jahanam. HAHA membazir gler

NICK IRFAN said...

sy dulu parent beli masa hari jadi mmg seronok giler simpan siap x buka pun? hahaha adoiyai..

cik sakdi said...

wah hari jadi dapat hadiah jojo? wah hebat! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...