Tuesday, May 24, 2011

Ayuh makan di Anjung Warisan.

Assalamualaikum 

brader2 macho n aweks2 ayu yang membace.
tetibe je aku banyak bercerita aku gi makan2
dah kerjaya aku pon menternak lemak cuti sem ni
kali ni aku nak bawak korang ke 1 tempat makan yang menarik di JB

Anjung Warisan.


kepada sape sape yang pernah tengok cter Dunia Anita kat TV3 dulu
penggambaran dia area JB n tempat kerja Anita tu kat Anjung Warisan la
tempat diorang dating kat City Square tempat aku melepak juge

apa yang membuatkan tempat ni agak famous kat JB

*restoran ni pernah masuk rancangan
Jalan Jalan Cari Makan

*tarikan utama dia adalah ada orang main angklung mase korang sedap mentekedarah
so mase AF brape tah ade sorang peserta name TOI dia kerja main angklung kat restoran ni

*Tempat makan, atas pokok..
 kiranya dia mcm wat pangkin atas pokok n korang duduk bersila sambil makan mendengar alunan angklung n desiran bunyi daun dan angin malam.

lbh kurang mcm ni tempat mkn dia
tq google

amacam? tertarik?

kali ni kitorang makan dan disponser oleh abang n kakak ipar aku yang rajin bawak aku melilau sane sini g makan2
hehe terima kasih
OOooooOOOOoooooOOOO
*ombak ombak!

oyeh makan makan!
hari ni selera aku nak yang berkolestrol
so aku order la air Bandung Cincau.
Ahh,.memang nikmat minum sambil tunggu makanan siap

sirap bandungku. kebetulan PINK. haha

xlame pas tu datang pulak brader hantar otak otak kempas
walaupon aku duduk kempas,
 tp serius dah lame gler aku x menikmati otak2 yang sedap gler plus pedas plus banyak!  memang berbaloi la 1 harga 60sen.
*otak2 lain xleh lawan tau!
dekat je umah dengan kilang otak2 ni. beli mentah lg murah.hihi

sedap makan panas panas!!
Restoran Anjung Warisan ni ada jual macam2
seafood, makanan bergoreng n western
kitorang pakat2 order makanan berlauk

*nasi goreng cina
*ikan siakap sweeet sour
*tomyam yam yam
*telur bungkus
*kangkung goreng belacan

yeay makanan sampai!!
sampai je makanan ktorang terus mencekik sambil borak2
aku baru je tegur, 
xada orang main angklung ke?
xlame lepas tu ade la bunyi angklung yang merdu main lagu mcm2
ade lagu Jeritan Batinku, lagu Wali Band n mcm2 la



perut dah kenyang,
tiba masanya balik umah dan rehat2kan badan
tet tet kalkulator ditekan..
RM92.. campur otak2 RM6
RM98.. 
thanks kepada yang membayar. :)

untuk pengetahuan korang, makanan kat JB memang mahal sket.
ni baru makan kat Anjung Warisan.. 
kalau makan restoran Singgah Selalu lagi mahal kedaruk
sebab??
nak untung la, ramai orang singepore datang nak makan2
yela duit diorang double kan..
yang kene tempias.. orang JB gak. kuikui..
selain dari tu, ikan n barang2 memang mahal pon
aku dah wat kaji selidik n dah compare dengan negeri lain
dah biasa dah, bila aku study Melaka baru aku perasan JB memang mahal leh tahan

contohnya,

mee goreng biasa kat Melaka RM3
mee goreng biasa kat JB RM5

kacang dijual kat Melaka Sentral RM2.30
kacang kat Larkin Sentral, RM3.80

makan nasi campur lauk yang sama kat tengah bandar Melaka RM5++
kat tengah bandar JB, RM9++

tapi biasalah.. layankan je sebab JB tetap di hatiku.
hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri
elok lagi negeri sendiri
*sesuai ke gune peribahasa ni?
hihi

SEKIAN,

p/s : pada korang mahal ke murah ye??

27 comments:

kokser kokdam said...

erkkk.. prut aku da lapar da tgh2 mlm ni.. eh, pg dh?

cucu umie said...

ayie dh pernah makan kt situ..boleh tahan ah..hehe

cik sakdi said...

kokser.. tido la,sok lambat lagi gi jage periksa. dah pagi dah. hehe

cik sakdi said...

ayie, oh pernah makan ke kat situ. kite pon baru g 2 kali je. sedap jugak la. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah dgr tmpt ni tp x pernah lg p mkn kat sana..nnt blh cubalah..

cik sakdi said...

kak lily,, mest qis suke orang main angklung. hehe

aleen aiden said...

pergh!mabeles u ols..aku dtg jb nnt kau blanje keyh cek sakdi?keh3 :P

cik sakdi said...

aleen..leh je, tp xleh lebih rm5 la.wakakakak

Prince Halilintar said...

wow..bandung cincau die powerrr lar..eh, murah nye rm98 rengget je mkn camtu...ok la..

cik sakdi said...

ha.. murah eh?sbb selalu gi tempat lain makan banyak2 dkt 10 orang baru 200++ je.. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

kalau mahal tapi makanan best kira boleh terima la..

salam kenal..terjah dari blog Khalis.. :)

cik sakdi said...

wann.. memang la. lg 1, bukan den yang bayar.hehe

mykhalis said...

ada 2 fakta best..pertama khalis tengok cerita dunia anita dan kedua entah bagaimana Khalis teringat mamat nama toi nie..hehehe

cik sakdi said...

haha kite pon perah otak nak ingt name TOI ni. kehkeh

budakkampung39 said...

perghhhh sedapnye die makan kat situ....kite kat sini makan nasi putih,telor goreng ngan petai jer...huhuhuhu

rajen bace?singgah sini...
bigbom:team ala korea dari malaysia
bila artis seksi cakap pasal aurat

mOon jOhari said...

ptt la mcm penah tengok ja tempat nih...

cik sakdi said...

bro BK,, eh sedap pe makan lauk tu. kat sini nak cari petai, tak jumpa tau.. hehe

cik sakdi said...

kak moon. layan dunia anita la tu. huhu

syrupmasin said...

alaa lek ahh..ujung minggu nih dah start sem kan..bg la peluang makan puas2..haha..ermm anjung warisan nih bukan dunie anita dekat tv3 tuh ade berlakon ke??

tia @ Ini Kisah Tia said...

yup ! memang pernah masuk JJCM . Tia ada tengok masa tu . yang buat Tia ingat ialah alat muzik tu . angklung eh ? hehe

cik sakdi said...

saleh. memang pon.sebab tu harga dia standard masuk tv. kekekkeh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
best..yok turun johor

ZORA said...

TAK PERNAH PON G SINI WALAUPON KMPUNG KAT JOHOR..HAHAHAHA..

btw nmpak mcm sdap je...ptot pon harga mahal..memadai la 2..:P

LALA shaheila said...

Sedap tgk otak2, nanti nak belilah :)

cik sakdi said...

brutal. leh je. makan2 sampai xleh bangun. HAHA

cik sakdi said...

zora,, ha, memang mcm mahal la. sy compare ngan tempat lain yg lbh fresh. hehe

Anonymous said...

pernah p balik kelaparan...order x sampai2...hangin jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...