Wednesday, May 11, 2011

demand kanak kanak masa kini.

HELLOOO...

budak budak zaman sekarang advance gler
dah pandai mintak macam macam
kalau zaman aku kecik dulu bapak aku belikan supering atau sate ikan doposen,
terus senyap la aku dari melalak
agak2 aku mintak mainan..
hulur je TORA atau DENG DANG harga singget
meloncat2 aku gembira coz ade gasing dan kadangkala ada helikopter
itu zamannn bileeee...

tak payah tengok jauh2
contoh terdekat anak sedara aku
anak sedara aku kan berderet, ni salah sorang dari deretan tersebut
antara ramai2, dia paling up to date n mewarisi kegedikkan aku.
umur dia dalam 3 tahun.

pantang nampak kamere budak ni

hai, name kite Diha.. hihik

posing nak gedik je!! HHAAHA

dia suke pink mcm makchus nye, hihi
HAHA amacam?
semua gambar dia sangat gedik kan? 
tak payah diajar dah kenal kamera
nampak je hp aku, terus suruh amik gambo dia

jangan korang tak tau..
kalau main game, game cikai kat hp aku dia xmau
dia nak main game angry bird je dari ifon mak dia
uih, dia la yang memperkenalkan aku dengan game angry bird tu
so?
 nampak tak beza demand dia ngan demand kita?

baru baru ni aku kan kuar jalan2 dengan abang n akak ipar aku 
kitorang singgah kedai Fabulous Mom coz dia nak dapat adik baru xlame lagi
b4 nak kuar tu dia leh demand pakai gincu lagi
nak jenama MAC. kakakah mak dia punye

kalah aku -___-*
bila dah nak balik dari kedai tu,
dia nampak plak mainan 
terus dia lari gi sana
sampai je kat rak mainan uih melilau mata dia tengok mainan
pilihan dia?
mainan kotak BESAR je..

mak bapak dia pujuk2 ajak balik
dia nampak plak meja solek mainan yang dah siap dipasang
terus dia duduk n tengok2 cermin
serius sebijik gler dengan gambar ni

ehsan google

Harga??
 tak nak macam duit makan aku kat UiTM seminggu kan?
harga sampai RM80
dia dah peluk kotak tu mintak bapak dia beli

"Diha kita balik dulu ye,, nanti makchus belikan," pujuk abang aku lembut.
amboi abang aku ni jual name aku nampak??

"Ak ah diha nant besday Diha makchus belikan Diha meja solek ni tau. Sekarang makchus tak ada duit."
uik? mak dia pon memberi harapan palsu!

"Acus beliiii.." 
konon kiut r diha cakap pelat! sambil terkebil2 tengok aku.dush!

"yela Diha nant makchus dapat duit raya kite belikan diha yang ni."
ehem,, sebenarnya ada niat juga nak belikan dia benda ni cantik oooo.. pink kaler!

lepas je dia dengar, terus terkedek2 bagun n letak kotak mainan dia n dengan sepantas kilat memimpin tangan aku keluar kedai tu
boleh tahan jugak pembodekkan kau ye!!??

bubyeeee...

p/s: zaman anak aku, ape yang dia demand agaknya? cit berangan!! so skarang nak kumpul duit nak belikan Diha Diho mainan PINK!

28 comments:

Heidi Shafiq said...

comel gile.. :D

syed amirul said...

ko ade x game angry birds pc ? aq ade

cik sakdi said...

heidi, nak tau tak, dia mewarisi kecomelan makciknya semasa kecil. hahaha

dia tau dia comel.sbb tu dia gedik. haha

cik sakdi said...

myrul, kau ade ke? nak nak!!!!!

Bigdaddyz said...

hehe...budak2 mmg comel bila dah besar sikit tu yg tak tahan ...

cik sakdi said...

bigdaddyz, hah nasib baik sorang. kalau twins habis laaaa.. hehe

Prince Halilintar said...

cute la ank sedar cik sakdi tu...

pandai lak die posing2 time nk snap pic die eh..ke cik sakdi pakse ni...

zaman ank cik sakdi kan prince rase die demand minta belikan kapal terbang sekali dgn kapten dan pramugari..hehe

klu anak prince die minta kasih sayang je..hahaha

cik sakdi said...

prince, dia memang kalu amik gambar ske wat muke comel mcm tu haha

eceh anak prince, berangan jugak tu. ekekekek
kasih sayang pon orite! hihi

nelly said...

comel !! RM 80 ??
mahal2 ~~

cik sakdi said...

nelly, memang mahal gler. x topup sebulan baru leh beli, haha

Shamsuddin Amin said...

alala... comelnye meja tu...
tu ok lag tu...
anak buah ak
no1 minta hadiah hp... fuyyooo...
telan air liur ak dgr...^^

cik sakdi said...

eh sham kalau kecik2 dah mintak mainan 80 ingget tah2 dia da besar mintak laptop. haha

adoi bg jela hp rm5.. bunyik2 lagu. hoho

ZORA said...

sbut pasal dingdang tringt mse kcik2 dulu...huhu..

btw comey gak anak sdara kamu..ptut la mnje je semacam..:P

cik sakdi said...

zora, skarang diorang dah xlayan dah dingdang tora jojo segala.. huhu

adwafarahin said...

alololo tetomey2 la sumenye
geram2!
nk picit2 heheeh kasi peluk cium ye :)

cik sakdi said...

dia ckp nak mainan baru leh peluk cium. kekekeh

cucu umie said...

haha..budak2 memang mcm tu..same jer mcm adik ayie kot..lala ayie lg ah kembar..lala

adan said...

abang dan akak kamu pandai jual nama.. ahaha.. gelak guling part tu,,

budak zaman sekarang ni dah kenal mainan canggih.. angry bid dari ifon.. saya pun tak pernah tahu game seperti itu.. ertinya anak sedara kamu lebih up to date dari saya.. kahakhkah

Ini Kisah Tia said...

haha , jangan heran . adik Tia yang baru umo 4 taon dah pandai main laptop . siap boleh ajar mak Tia lagi . haha

cik sakdi said...

ayie. kalu kembar lagi lah, kene beli 2, kalau x, touching lak beliau. habislah kikis abang.hoho

cik sakdi said...

adan, semua abang n akak kite paling pro jual name kite. dah biasa dah dengan taktik mereka. :)

lorh same la kite, kite pon baru tau baru2 ni pasal angry bird. kihkih same la kite, ketinggalan

cik sakdi said...

tia, betol ke baru umo 4 taun dah pandai main komputer.? kalau kite, jangan harap nak bagi. nnt tah ape2 dia tekan. huhu

fadh leyanie said...

dunia dah semakin maju..begitu jugak dengan permintaan kanak2 semakin maju..bankrup2
btw comel ank sdara !

Scya Lollita said...

membayangkan ape laaa ank cik scya mnx nanti haha

Amoi said...

budak tu comel

:p

cik sakdi said...

fadh. xpe taun 2020 nant gaji 2k-7k sebulan. HAHA

cik sakdi said...

syiera,, demand mst yang canggih2 punye.. huhu

amoi. cute kan?dan sangat mengada2, hehe

amna said...

makchuss, saya nak dendang ! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...