Monday, May 23, 2011

HOLIDAY hari pertama: syioknya!!!


HAI HAI HAI!!!

indahnya dunia dapat berholiday dengan family walaupon x adelah holiday sakan
tapi kire elok lah dari aku tercongok kat umah jadi usahawan penternak lemak 
sekali sekala biarlah aku amik cuti..

pada hari Ahad, dalam kul 3 petang waktu Malaysia aku selamat sampai ke rumah aku
penat woh!!
ceh, nak guna waktu Malaysia macam lah aku bercuti gi oversea
padahal aku gi holiday ngan family aku kat pantai area Johor jugak
kahkah.. kire enjoy la dari holiday belakang rumah.
percutian ni diplan oleh geng bapak aku..
kiranya bukan family aku jelah yang ada..

lokasi kitorang adalah Tanjung Punggai
area Kota Tinggi
dekat2 Pantai Desaru n Tanjung Balau
1jam setengah dari Bandaraya JB
disertai oleh bapak aku dan 6 orang anaknya bersama cucu2 beliau
abang Shahir aku xdapat ikot coz takot bini dia beranak. 
anak sedara aku, Along xdapat ikot gak coz MRSM start exam besok.

Ape ape hal dulu, meh aku jamu mate comel korang dengan gambo pemandangan 
dapat tengok pon jadilah. hehe

indahnya ditambah dengan angin laut

ktorang sampai dalam kul 12 lebih..
check in kul 2ptg
sampai2 je kat chalet, ktorang terus melangkah rakus ke tepi pantai
kononnya nak rendam2 kaki n warm up nak masuk laut
tp alangkah pilunya bila terbace sehelai kertas yang digantung indah di pintu pagar tu

peraturan dicipta untuk dilanggar?

kitorang pon ambil keputusan melepak tepi pantai sambil bergossip n plan nak bercuti ke mana plak lepas ni..
sambil mulut xhabis2 membebel pasal nape lah pantai leh kotor sampai berminyak??
tensionnyeee!
apakah maknanya bercuti tanpa mandi pantai dan sun burn?

borak n berangan pasni nak gi bercuti katne lak
sedang2 melepak2,
anak sedara aku si Ajib yang baru beli gitar Yamaha a.k.a Yang Mahal bawak ke tepi pantai n bagi abang fendi aku main
dia baru berjinak2 nak pandai main gitar n dengan harapan dapatlah belajar dari abang aku
tapi harapan tinggal harapan coz abang aku tu KIDAL
last2..
 kitorang nyanyi ramai2 lagu Hotel California n lagu Ramli Sarip.

brother ku menggoreng gitar. greng greng!
xlame lepas tu kitorang check in Chalet Tanjung
leh tahan la jugak.. lepas makan nasi ambang, kitorang kemas2 barang n rehat kejap.
depan chalet kitorang ada swimming pool, bile anak2 sedara aku nampak, menciap2 la diorang nak mandi.
sebagai makchus yang bertanggungjawab, aku pon bawak la diorang mandi.
kononnya nak jaga diorang la. last2 aku yang mandi x ingat dunia. hehe






inilah bukti2 bahawa sebenarnya bukan budak2 je excited nak mandi manda, pakcik budak n bapak budak 20 kali lbh excited. HAHA

dengan basah kuyup sempat mkn ice cream n amik gambo
lepas je minum petang, ada aktiviti sket..
diorang wat pertandingan bola tampar pantai
syok la layan diorang main n gelak sakan sampai xsedar dah maghrib

lepas isyak, 
ktorang g dewan makan n wat BBQ sambil mengadap sape2 nak karoke
karoke dia mcm karoke box la sbb kene bayar sendiri
1 lagu singget setengah.
menadah telinga tengok geng bapak aku nyanyi lagu 60an
ada pakcik nyanyi lagu Madu Tiga penuh makna
sambil jeling2 bini...kahkah
kitorang lepak sambil cter2 n main gitar
nak nyanyi malu la plak ramai orang..
so,
bila orang dah surut, baru aku n abang aku berani nak melalak
itu pon kitorang pow duit anak sedara kitorang coz x bawak duit. hihi

abang aku nyanyi Cinta Kristal
Ong Ong Ong! haha

lepak sampai kul 1 n balik tido.
bulan malam tu sungguh indah kanda
alangkah indahnya kalau kita dapat bercengkerama di bawah sinaran bulan purnama..
kuikui

aktiviti hari kedua aku akan cter di entry yang lain
dengan banyak kisah loser..

SEKIAN.

p/s: weekend hari tu korang watpe? citer la sket... ;)

26 comments:

adwafarahin said...

waaaaaaaaaa seronoknye berholiday
karok itu best!!!

cik sakdi said...

Adwa, karoke dalam bilik ok la, ni tempat awam, segan lah! haha dah r nyanyi xsampai. huhu

kiwi said...

woaaaaa..seronok...aishh..saja mahu kasi jelez..dh la x leh balik rumah lg ni ^^

cik sakdi said...

hihi kiwi xbalik lagi ke? nnt balik g la berjimba sampai lebam. haha

Prince Halilintar said...

wah best betul cik sakdi gi bercuti ye...siap mandi2 kolam lagi..tu xtgk lagi aksi cik sakdi mandi kolam ntah2 100x excited ape dari diorg dlm gmbr tu..hahaha

cik sakdi said...

eh prince, mane leh tunjuk aksi kite kat kolam tu. kite mandi 2 jam je, pastu pgang kamera besar abang n snap gambo. hehe

pena said...

bestnya dapat bersantai tepi pantai..

kokser kokdam said...

wah3... syok dapat makan angin ngan family.. ambo xley da lani, parent xbrape larat dh.. hope satu ari buley jalan2 gak ngan parent...

=D

cpahniza said...

wahhhh!! syioknyaaaa

fadh leyanie said...

best nya cik sakdi g bercuti..hujung minggu hari tu g knduri kahwin je..^^

cik sakdi said...

pena,, mandi pantai xleh, dok jelah tepi pantai gossip2. hehe

cik sakdi said...

kokser: oh parents dah xlarat ke? alah, g dekat2 pon ok je.. asalkan ngan diorang

cik sakdi said...

niza.. boleh la mengisi weekend yang bosan ngan family. hihi

cik sakdi said...

fadh ok la tu leh makan free. plus cuci2 mate. hehe

syrupmasin said...

sakan cuti..haha..ye la hujung minggu dah nak start class kan :D

cik sakdi said...

saleh. betul tu ahad ni da balik melake dah. blaja dan blaja la sangat. haha

mykhalis said...

seharian jugak berlepak2 rupenye.. siap ada bbq tue.. lamanye Khalis tak keluar berpoya2..wahahha

cik sakdi said...

biasalah bro.. kan anak kecik ag. tunggu diorang besar baru la g berfoye2. xpon anak hantar kat taska je. hehe

daddyzkool said...

bagus bila kita berehat begini...hilang sakit2 kepala...hehe

Ini Kisah Tia said...

laa , apsal pasir berminyak pulak tuh ?

ZORA said...

pehhh..holiday best gle.........

cik sakdi said...

daddy. tau la selalu berhoiday ngan twins. hihi

cik sakdi said...

tia, sebab ade kapal berlabuh area2 situ.sbb tu la minyak :(

cik sakdi said...

zora. ayuh! hihi

cucu umie said...

apcal plak ayie xpernah dgr ea nama tmpt tu selama dok kt johor nie..haha btw, mcm sayang plak xdpt mandi pantai..aduyai...

cik sakdi said...

ayie,,kite pon 1st time dengar n datang.memang xfamous sangat tempat nieh. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...