Sunday, May 1, 2011

Home made Cup Corn!

HAI dan HAI!

anda kaki jagung?
sangat gemarkan jagung?
suke menyinggah di Daily Fresh untuk membeli cup corn?
kadangkala rasa x puas at bayar RM2.50 tapi cawan ciput bukan main?
kadang2 rasa jagung tu plak x mengikut selera kite dan rasa nak maki?
kalau jawapan korang YE atau anggukan comel untuk semua soalan tu
aku cadangkan lebih baik korang wat sendiri dari rumah
murah dan mudah!

bahan2 yang diperlukan

1 peket jagung beku.
 adoi xtau nak explain. beli kat supermarket harge baru RM4lebih
planta
garam
susu pekat manis :)

cara-caranya

amik secawan jagung tu dan kukus dalam periuk pengukus
campurkan dengan secubit garam dan 1 sudu planta
kalau korang xtau rupa periuk pengukus tu, lbh baik tanya mak korang n tnya mcm ne nak gune
kukus dalam 5-10 minit sampai jagung tu bertukar kaler jadi kuning terang
lepas tu.. angkat dan cedok masuk kedalam cawan
tambahkan 2 sudu susu pekat manis dan kacau rata

SIAP!!


sekarang anda leh mengadap laptop anda sambil mencekik jagung tadi sampai kembung
malah, dengan kos kurang dari RM5, anda boleh wat jagung ni sambil passing2 1 kampung.
jimat dan menambah pahala

SELAMAT MENCUBE!
:)

10 comments:

Scya LollitA said...

cik scya suka sangattttttt . uiii kalo g psar malam x sah kalo x beli . h0h0 pasni wat sndr plak :D

cik sakdi said...

scya same la kite, kalau buat sendiri lagi dapat banyakkkkk giler, leh makan sampai 1 pinggan :)

Far8 budak baik said...

selalu adik aku beli
2.50..cciput je..
sekali suap..
kawen ngan kau lah senang!!hahaha =p

cik sakdi said...

haha farid, meh aku masakkan hari2, tapi bayar la, HAHA
tu la dah r cawan kecik, xpenuh plak tu, geram betul aku. haha

hamzah ian said...

sedapnya.. lama gua tak makan.. arghh

cik sakdi said...

hei faez g la beli kat ganu nunnnn. kan BN da memerintah. hehe :)

Prince Halilintar said...

prince nak sikit..eh nak banyak...hantar kat prince taw..nak wat kudap2 depan dekstop ni =)

cik sakdi said...

prince, ada tangan ade kaki g buat sendirik! hAhAh

.m y z. said...

wohooo ziema hantu jagung! nampak jagung je msti beli tapi hampa sikit teot je. sobsobb. boleh lah praktikkan ni :D

cik sakdi said...

sonang jo nak buek ni ha.. da buat anta cni sket. hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...