Wednesday, May 11, 2011

jom tengok MIB

ASSALAMUALAIKUM
dan salam muhibah!

cuti yang indah sebengini amatlah elok jika tambah pengetahuan dengan menonton movie *pengetahuan la sangat!
tak kan asyik mengadap game Cooking Dash n Plant vs Zombie je..
so bongkar punye bongkar external aku..
aku decide nak tengok cter Men In Black (MIB)
aku bukannye nak review cter MIB ni, 
sebab aku tau, korang mesti dah pernah tengok kan?

MIB 1

rimas aku tengok mamat ni!
uih bile tengok cter omputeh ni
tergerak hati gak bila pikir2 balik
mane la tau tah2 memang ada alien kat bumi ni
ada plak mamat2 kacak dan tough yang berjuang mempertahankan bumi
banyak rahsia yang kite tak tau kan?

movie ni memang dah lame kuar
zaman aku darjah 1 lagi
dah banyak kali kuar kat Mega Movie TV3 n chanel HBO
tapi aku xsempat tengok 

masa kecik dulu family aku xbg aku tengok cter mcm ni coz diorang takot budak macm aku terpengaruh
sedangkan cter Chucky pon dah buatkan aku takot nak gi dapo siang2
lagilah cter2 alien mcm ni
so bile dah besar, barulah aku copy movie lame2 dan tengok balik
syoknyerrrr!!

habis je cter MIB, aku terus bukak MIB yang kedua
oh kacak betul Abang Kay ni walaupon dah tua
dan kesian gak kat Jay coz cinta hati dia terpaksa berambus dari Bumi
aku rasa ni la satu2nya cter alien yang baik
majority cter pasal alien sumer jahat2
cter ET, aku xpenah tengok, tapi orang cakap ET baik. 
adoiii semua cter aku tak tengok ceh!



brader sempoi habis. HAHA mate kemane tah
MiB 3?
nak download, aku tak tau mcm mane walaupon kawan aku jenuh ajar
mungkin naik sem nant baru aku tanya sape2 ade MIB3
terisi jugak masa lapang aku 

korang layan movie pe? ce cter... 

p/s: aku liat sikit nak layan korea

24 comments:

adwafarahin said...

serabut jgk tgk cter nie mula2 tp best!

cucu umie said...

hauhau..ayie jarang melayan cerita orng putih..haa enth kenapa, tp kalo novel orng putih boleh jer lyn..lalala ad beza ker ea???

cik sakdi said...

adwa, kalau cter mcm ni, awal selalu memag slow, mcm cter LOTR la. heehe

cik sakdi said...

ayie. ade beza la, kite lak nak habiskan bace novel omputeh liat, tengok movie omputeh layannnn! itulah bezanya. ;)

amir aizat said...

cter dy best kann,cter lme mmg!

Ini Kisah Tia said...

laaa , layan zombie vs plant jugak ;)

cik sakdi said...

amir, x bosan langsung cter dia, tetibe je dah habis.

cik sakdi said...

tia layan jugak ke? major budak pompuan layan plant vs zombie je sbb comel. HAHA

p/s:survival endless dpt 35 flag. lalalla

Prince Halilintar said...

cite lame2 tu..tapi klu lame dah xtgk mmg best jgk kan layan..tapi skrg prince nk tgk cite baru2 je..nk tunggu cite movie nur kasih tu kuar..hehe..ade lagi pastu cite transformers..best tu..

mOon jOhari said...

cheQ layan AF ja...muvee ni x ayan...hehehehe
dh lama x tengOk muvee...kalo kat panggung wayang moOn x bley tengOk cite Omputih...mesti tdo...

budak kampung said...

cerite ni tak bosan kalau tengok banyak kali. tapi kalau ade muke aku dalam cerite ni...kompom hari2 korang dok tengok cerite ni hehehee

Scya Lollita said...

yeeeeee cik scya suka ^_^

cik sakdi said...

adoi prince, nur kasih kite xpenah tengok kat tv apatah lagi nak tengok movienye. huhu yela prince, transformer memang tunggu gler2, xgerak ooo dari kerusi. hehe

cik sakdi said...

moon, AF yang dah masuk musim 10 pon masih layan ke? memang hard die fan ni.

p/s:cter omputeh r kite x tdo langsung. hehe

cik sakdi said...

budak kampung yela kalau ade muke kau, hari2 aku bukak coz kau berlakon hebat mcm ucop.ekekke

cik sakdi said...

scya, like juge. ;)

toyolkiut said...

oh, jngn sebut pasal chunky..
sampai la ni TK takut yg amat ngn citer tu..
masih tbayang2 ni, adoi la..
mlm ni mesti xleh tido..
huhu..

mykhalis said...

khalis banyak layan cerita bersiri je.. movie dah jarang sangat dah

cik sakdi said...

TK ooo takot chucky ye.. hoho mase kecik dulu benci gler ngan dia.

cik sakdi said...

bro khalis mst layan desperate housewife ni. hihi

adan said...

citer MIB ni best.. tp saya suka tengok CHUCKY.. citer chucky seram wooo..

cik sakdi said...

adan.. ye chucky memang seram n berjaya membuatkan saye trauma selame berbelas tahun. haha ;p

amna said...

seronoknya dia duk isi masa lapang kt rumah. saje nak kasi jeles kan ciksakdi >,< wwoot2!

Plant vs Zombie dah sampai level mana? seyes suka game tu ;D

cik sakdi said...

amna, kalau masa exam, datang gile nye pon layan movie gak. hahah

ehem plant vs zombie semua da habis da,, survival endless dah 35 flags. HAHAHA *gelak bangge

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...