Thursday, May 19, 2011

Nur Kasih de muvieee.

Assalamualaikum



ehem2 hari ni kite islamic sket coz  tepat jam 9.45 malam aku dah tercongok kat seat D24 *dah macam jenis durian dah* di Cathay Cinemax City Square Johor Bahru.
makan malam yang simple dan mengenyangkan di Hutan Bandar @ Marissa Burger and Western
Ah hari ni aku order Grilled Chicken Chop dan 3 layered Bandung,
hah amik kau penuh perut oooOOoooo
harga dia RM6.50 n bandung tu RM3++
ehem, 
lebih murah dari KFC snack plate kan? kan? kan??
untuk mengelakkan korang terliur membayangkan makanan tu,
biarlah aku tunjukkan terus. kan senang. hihi

meh makan!! murah je nyah..

yeah sedap sampai ketitisan terakhir oOooOOoo

ok kite ketepikan soal makan coz aku nak menulis sedikit sebanyak mengenai filem ini
sebelum tu, aku bukanlah pengkritik filem sebab kalau korang nak tau, aku TAK pernah menonton drama Nur Kasih ni kat TV3 walaupon bapak aku n family aku giler tengok cter ni.
bila abang aku offer nak belanje tengok wayang,
aku yang nak lepas gian pon ikot jela dia nak tengok cter apa.
semua aku layan......


pada korang yang memang nak tengok cter ni n mengikuti drama dia,
eloklah gi tengok coz tak rugi tau
cter mengenai Adam, Aidil n Nur selepas beberapa tahun
n masih mengetengahkan konsep cinta berteraskan syariat
dah ada anak dah diorang..
sweet la anak aidil dua2.. ada adik Mia Sara tu!
Ah comelnye!

sepanjang aku tengok cter ni..
aku asyik nak tengok bila la adam ni nak mati, so leh r aidil duda macho ni jaga Nur tu
mula2 Adam n Nur gi jalan2 kat Jordan then kretapi diorang meletup,
Adam hilang dalam ribut pasir masa nak cari cincin kawin diorang
masih tak mati mati..
last skali
memang suspen la tetibe mase letupan kat Mumbai dulu effect jantung adam at the end.
agak sedih la tengok brader macho plus hensem bertarung dengan maut :)
banyak lagi benda suspen, tapi kesian pulak nanti korang dah tau.
so untuk menonton scene yang romantik, comel dan saspen, leh r beli tiket dan tengok
kakak ipar n abang aku yang hard die fan drama ni memang puas hati dengan filem ni
n diorang puji habis cter ni
ada unsur kelaka jugak tu yang syiok menonton

ada beberapa benda yang aku KURENG puas hati

1. cara bini si Aidil mati.. memang hampeh tol. macam la kereta tu takleh nak elak. jalan besar kot!!

2.  effect CGI kurang menyerlah la masa scene kretapi melotop n ada orang terbakar. memang nampak sangat komputer.

3. babak2 terakhir, ada tunjuk seorang pakcik meninggal sambil duduk. dia tak bersandar langsung. agak pelik bagi aku. pada aku lah! hehe

4. masa dia tunjuk gambar2 aidil n adam kononnya berdakwah dengan lebih aktif pakai kot segala mcm kat persidangan, serius nampak mcm photoshop!

5. scene terakhir dimana Nur dah tua n dah nyanyuk, dia nampak anak dia kononnya seiras la dengan Adam, pelakon tu Zain Ruffedge xsilap aku, tapi nape la dia xamik Asyraf Muslim, lagi seiras ngan Remy Ishak aku rasa...

ini abang remy ku


HAH.. mane lagi same?? jawab.. jawab..
eheh, aku bukan komplen, saje je nak gtau ape2 kekurangan yang aku nampak dek mate aku. pendapat je. overall best la. aku bagi 4bintang. 5 bintang untuk Transformers aku je, HAHA


sokonglah industri perfileman tempatan.
thanks abang aku coz belanje. :)

ok bubye!!!

34 comments:

chemay said...

nak tengokkk jugakkkkkk
:(

cik sakdi said...

chemay, lorh gi la mane2 wayang. mest happy punye. hepi ending ttau :)

mykhalis said...

citer ni sampai ke tua?tengok astro first je la Khalis

cik sakdi said...

bro khalis, diorang ckp cter ni xmasuk astro 1st la. huhu

Cik Ezy said...

xde wyg kat kuala ganu..
cane nk tgok..
sob sobs

cik sakdi said...

ezy, apa kata anda ke kemaman, hehehe tunggu la sebulan dua, download k, jangan sedey2 :)

syrupmasin said...

waa..da tgk ke cite nih..aku ta minat ahh..huhu..ade ta mcm cite ala-ala cite ketike cinta bertasbih ta?? huhu..ramai kot kawan aku bising nak booking ticket mesti full..haha..mcm nih aku suruh dy g tgk dekat umah kau ah :D

Prince Halilintar said...

cik sakdi ni mmg nak kene ni..perut prince berbunyi2 bila tgk makanan sesedap tu dpn mate..dah la prince xmkn lagi sbb bz keje ni...haish..pos kat prince satu cepat!

prince mmg nak gi tgk cite ni nanti..mayb dis week..

YOUsoF said...

Nyah.. macam mabeles la makanan ngan minuman 3 lapis kat atas tu!!! lama tak layan makanan kebaratan camtu. ;D






Dulu pun tak layan sangat drama ni kat tv, member punya la layan sampai nak ajak ngeteh pun susah hehhe..




Tula ada terbaca jugak CGI movie ni agak KANTOI sampai ganggu syiok penonton. tapi sikit jela kot..

cik sakdi said...

weh sirap. kau pk umah aku ni panggung wayang nak ngajak kawan kau? kalau lelaki xpe gak leh kenal ngan bapak aku,. ekekeke aku pon memula xlayan, tapi terbuai seketika. haha

cik sakdi said...

prince bz ke? datang je jb bawak rm10 dapat makanan yang disajikan itu. hihii

prince, kne booking, takot ramai. eceh. :)

cik sakdi said...

yusof.. memang la mabeles makanan ni coz murah n sedap. so xsangka kau layan drama dia sampai member majuk ajak ngeteh kau tolak. haha kalu ko tengok movie, mau melalak nnt, haha

p/s:CGI dia kurengggg la bro.siyes

Aisyah Aina said...

tak ajak pon...kahkah :D

Sekamar Rindu said...

salam...

saya tiba2 terliur nengok chicken chop tuuuuuu

cik sakdi said...

aina. kau xleh kuar malam2 sekolah kan? haha

cik sakdi said...

salam sr,, kat seremban ade kot, cube selongkar2 sket hihi

adwafarahin said...

chicken chop itu sgt mengiurkan laaa
nnt adwa g sane bw la adwa mkn chivken chop tu yer
hehe ^^

cik sakdi said...

adwa, leh je kite gi tapi tu la kalau dari penang sampai ke jb, jauh wooo,, ramai membe stady kat sane tambang rm70. kekekeh

adib syazwan said...

OOO...DH TGOK LA EA~

cik sakdi said...

ye adib. batch prtama tengok. haha

Zaim said...

asek makan je.patut la unibesiti..eh obesiti

cik sakdi said...

obesiti xpe zaim,, tu duniawi. wakakaka

adan said...

betul gak.. kenapa tak ambek assraf muslim tu.. lagi iras ngan remy..

cik sakdi said...

ye tol tu adan. mereka sangat seiras, tinggi pon lbh kurang.agaknya asraf muslim bz kot.nak kawen. hihi

.m y z. said...

waaaaaaaa terliur tgok makanan tuuuuuuuuuu. sobsobb. lah, dalam filem ni aidil jadi duda dah eh? ziema tgok jugak drama dia, tapi tak tgok full. but now kan dah tayang balik kat tv. tak penah miss kot. just mula2 je miss. ahha. teringin lah nak tgok cite nih tapi tak berkesempatan. huhu.

cik sakdi said...

yela zima. dah duda dah brader tu, anak dah 2. suweeetttt. xpela nnt download je. hehe

zakiah rukani said...

waaaa.....aku nak tgok...
ala, x bole dh nk ajak ko hang out...
ko dh start kuliah...
cehhh.....

cik bahulu oren said...

jom tngok trnsformers bln 10 nnt :p

~~MeWhoOwnThisBlog~~ said...

terima kasih ikut kami..kan dah ckp..remy ishak mmg ensem.....hiihhh

~~MeWhoOwnThisBlog~~ said...

lagi satu...komen kamu sgt banyak dan ramai bloggin walk kat sini..so ape kata add nuffnang..hang leh dapat duit tau....

~~MeWhoOwnThisBlog~~ said...

silap..*blog walking*

cik sakdi said...

kiah,, leh je ko datang melaka.. ape susah. skali2 jalan2 la sini. hehe

cik sakdi said...

cik bahulu, transfomer bulan 7 lah. kihkih

cik sakdi said...

ah kak, xpayah nak nuffnag,, mintak duit kat adik beradik sudah sorang singget. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...