Monday, May 9, 2011

Tiga Benda PALING digeruni

HELLOOOO...

kali ni aku nak ceritakn benda benda yang aku takot giler sampaikan terbawak bawak dalam mimpi
korang pon mesti ade benda yang korang PALING takot kan?
ade yang takot gelap, badut, rimau, etc
benda yang aku listkan adalah TOP3 benda yang paling menakutkan
JOM tengok!

1. ULAR.
gambar ni je aku mampu letak. gambar real, NO WAY!

peh! aku nak menaip pon ngilu je rasa sebab terbayangkan ular!
ular kalau patuk kite buleh bawak mati Ooo
pedihnya, tengok entry zora yang ngilu ni kalau xpcaye.
serius weh, kalau la aku terserempak ular, aku xtau ape jadi kat aku
entah pengsan, cabut lari, panjat pokok?
semua jenis ular aku takot, termasuklah ular yang kaler rainbow
alolo comelnye colourful..tapi kepale otak aku still xleh terima

pernah sekali aku n famili aku gi Zoo Singapore, 
serius zoo dia best Ooo, mcm xnak balik je
then kitorang melawat Snake House
diorang semua masuk kat 1 bilik besar, dia decorate ala2 masuk hutan gitu,
kite jalan atas titi, kanan kiri kite ada pokok n ada ular menjalar sana sini
tapi ada jaring la sekeliling kite.
aku nak jalan pon tak larat apatah lagi nak MENIKMATI pemandangan ular2 disekeliling.

aku pon selalu mimpi ular masuk rumah aku
kadang2 leh demam OoOOo. haha
kalau kakak aku sibuk nak bukak chanel National Geographic,
kalau cter pasal ular.. aku cabut lari cepat2
xpon tutup mate! (x__x)
Hoh, lemah semangat kat ular rupenye.

2. SEMAK BELUKAR

ni pon antara benda yang korang pon mesti takot
semak samun. belukar..
kalau aku lalu tempat mcm ni even blakang umah sendiri sekalipon
mate aku akan melilau2 kat semak semak tu
mane tau ade ular ke.. HAHA
mesti scary kalau ngah jalan2 tertibe sekor ular terjengok n say Hai kat korang
so aku memang berhati2 kalau nak redah semak samun kalau sorang2
dari semak samun ni la leh munculnye penyamun, binatang buas, cicak kubing, dan sebagainya
xtermasuk lagi cerite2 hantu yang selalunye cter pasal hantu yang terpacak tepi pokok pisang tunggu awek.
kalau bace suratkabo pon, orang mati kene belit ular, jumpa mayat, semuanya kat semak belukar
kene tangkap basah pon kat belukar gak, 
so jauhilah belukar. HEHE
beringat sebelum kene k! ;)

dibawaknya terpijak ular.. huhu
*gambo dari google, bukan blakang umah aku.
3. ANAK PATUNG

ni lagi 1 benda yang pantang bagi aku
aku pernah ada doll masa aku tadika, itu pon belas ehsan bapak aku beli kat kedai Wak Jani
selepas je aku tengok cter Chucky aka Chaki
terus aku cabut tangan, kaki doll tu n buang jauh2
lepas dari tu, aku hanya main tedi bear je sampai skarang

banyak sebenarnya pengalaman aku sampaikan aku membenci anak patung
masa aku darjah 5, dalam kul 12 aku takleh tido
aku pon bongkar la VCD kononnya nak tengok cter P.Ramlee.
bile dah jumpe CD, aku pon ONkan TV utk tkr chanel video aka AV
punyelah terkejot sebab aku bukak2 je TV tu, ade muke si Chaki 
dah r TV 29inci, penuh muke dia sorang
dah r semua dah tido,
natijahnya, aku tido mengigil2 dan memaki TV tersebut.
ARGH!! makan budak!
pengalaman kedua, masa tu aku sorang2 kat umah,
anak sedara aku ada doll yang bunyik music kalau on suis dia
so aku ngah tengok TV n tetibe rasa haus
aku pon gi la dapor amik air n bawak cawan gi ruang tamu
bile aku lalu je ruang tengah *bilik sembahyang plus tempat gosok baju plus mesin jahit
tetibe je aku dengar music doll tu kuat gler.
What The Fish!!
aku punyelah takot mcm nak lari je gi umah jiran aku
lama jugak bunyik music tu dekat 3 minit jugak la
aku terus membeku dan xgerak gerak. takot siot!
sejak peristiwa itu, aku makin membenci doll

So inilah top 3 benda yang aku takot..
banyak sebenarnya tapi aku cter lain kali la ye.

So, korang takot ape? ce citer ce citer...
:)

SEKIAN

37 comments:

aleen aiden said...

keh3,tepengaruh dgn citer chucky rupanye.alin takot gelap kot..klo ade roomate xpe begelap.klo sorg2 kene ade gak cahaya cket2.heh~

cik sakdi said...

lorh aleen takot gelap ke? terang lagi takot tau, nnt nampak hantu terang2an. haha

Shamsuddin Amin said...

kantoi la blakang umah penuh semak.. hahaha

ak takut tkus.. geli huhu
ksian patung tu ko buang...
bek bg ak je... LoL

fadh leyanie said...

kecik2 dulu takot patung,terutama patung barbie yg telah di cabutkan kepalanya..warggh!!

cik sakdi said...

sham weh, ade pokok2 rambutan n ade la semak sikit. weh gamba tu bukan blakang umah aku la woi. wakakaka

adoi laki takot tikus ke?aku tangkap gune tgn je tau. hehe

cik sakdi said...

fadh agak la. takot ooo idop malam2 dia g dapo carik nasik. hihi

cemomoi said...

jangan gantung anak patung dalam bilik, kang idop pulak memalam hari

adwafarahin said...

haha chucky tu mmg gerun kot hehe

adwa ttp mate tgk entry zora hahaha

amna said...

betul2 seriau cik sakdi dgn ular ye.. ape2 pun, kira berani la juga sbb masuk zoo tgk ular kan ^^

loike ^^

Prince Halilintar said...

prince takut...takut kat Allah...

hehe..cikn sakdi, tu ade ular lalu sebelah kaki tu!!!! kehkehkeh

syed amirul said...

saya takut ular juge

zora said...

lo takut dgn ptung ae...huhuhu..tapi kdang2 seram gakl dgn patung nak2 yg mcm ptung chucky 2..

cik sakdi said...

bro momoi, jangankan nak gantong, sebijik anak patong pon den x bagi masuk bilik, dihalang keras! hehe

cik sakdi said...

adwa, i hate chaki giler2 punye, hoho

tengk entry zora memang ngeri gler, terus scroll paling bawah coz xsanggop nak tengok. ular!! hehe

cik sakdi said...

amna, separuh matiii ooo masuk zoo tu. orang lain rilek2 kite je kaki ketar2, xkan nak tunggu luar plak semua masuk. hehe

cik sakdi said...

prince, ye betul tu paling takot Allah, tapi ada gak benda yang lain kite takot, contohnya takot tempat tinggi, haha

prince, ade ular kat kaki kite eh? meh tendang dia.. opsss melekat plak ular tu kat muke prince, HAHA MAAP MAAP! ;p

cik sakdi said...

amirul.. takot ape umah kau xade semak, lain r umah aku, sebelah tanah kosong. hehe

cik sakdi said...

chaki tu kalau orang especially pompuan kalau tak takot atau ngeri memang gua tabik la. hehe zora punye blog ngeriii oooo. malam2 takot. haha

Aisyah Aina said...

ape yang nak ditakutkan....ular yang hidup tu aku jadikan anak patung tau....haha :D

Shamsuddin Amin said...

btul ke ni...
cube amik vid ko tangkap tikos..
ak nk tgok...
pastu baru ak salute ko... hahahaha

syed amirul said...

http://diaridarihati.blogspot.com/2011/05/entry-khas-buat-my-bestie-cik-sakdi.html

cik sakdi said...

Aisyah.. kau kan, saje je, kau balik sekolah duduk main anak patung ag ke. haha

cik sakdi said...

sham,aku pegang hamster ok je. tikus gak tu. hHAHA

cik sakdi said...

myrul. tq ucuk. mwah2 HAHA

Sekamar Rindu said...

salam...

hehe..ular sr pun takuttt..:))

pena said...

pena takut cicak.. hehe..

cik sakdi said...

SR tu la. ular kalau xade bisa xpe. ni kalau kene bisa dia masuk sepital tau. hehe

cik sakdi said...

pena, mcm kakak kite la selalu gado ngan cicak kat dapo. haha

AslamTaslim said...

ada kawan yang macho tapi takot dengan lipas.hahaha.
ada sorang lagi kawan dari time skola menengah, harap badan je besar tapi takot dengan kumbang, heh

cik sakdi said...

cih ngutuk member nampak? tah2 aslam takot ngan cicak, ulat atau anak kucing?? HAHA

cucu umie said...

cik sakdi takot ular ker?? huhu tpy xsemua ular kot berbisa..huhu boleh shja kalau nak pegg..best kot kalo dpt pgg..btw, kalau semak samun tu biaselah..haha tpy kalo pgg kebun kena laluinye..redha jer..lala

cik sakdi said...

cucu ular. xkesah la dia bisa ke x, tetap takot. nampak belut n nak cuci ikan keli pon takot. sebab seakan2 ular, tapi ikan tu makan je. haha

adib syazwan said...

mimpi ular 2 bahaye woo...jangan main2...boleh jadi sihir tu...

cik sakdi said...

adib, kite tau.. kalau selalu mimpi kemungkinan ade unsur sihir, tapi tu la, xade ape pon. mimpi je kot, :)

Ini Kisah Tia said...

wah ! semuanya menyeramkan . memang tak suka belukar . macam2 boleh ada dalam tuuuu .

cik sakdi said...

kadang2 mase jungle treking pon seram oo masuk semak. mcm nak lari je. haha

mOon jOhari said...

lipas lagi gerun woOo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...