Wednesday, July 13, 2011

kite suke kucing! hihik

HELLO selamat pagi! :)

hari ni perangai terejal datang..
so aku terlupe datang 2 kelas ngehngeh.

ok berbalik pada tajuk gedik kite hari ni
korang paling suke binatang ape?
parrot? cicak tokek? rabbit?

aku paling suke tahap dewa kat kucing
segala kaum kerabat kucing aku sayang
kalau leh semua kucing yang merempat tu aku nak bela
tapi apakan daya, family aku tak bagi :(

aku paling suke gi umah Killa coz kucing dia semua gemuk, besar, manje dan comel habis
kerja kucing dia makan, minum, tido, n bersandar je
maunye x gemuk!


ni bapak kucing. cobby name beliau
ini anak dia. chairo ni garang sikit. darah mude la katekan
amboi sombong tol mamat nieh.

comelnyeeee!

berbeza ngan kucing aku yang kerjenye lari2 satu rumah,
wat serang hendap coz nak tunjuk teror kalau dapat tangkap cicak kobeng
dah dapat tangkap wat masuk rumah n kalau termakan cicak berbisa habis berak2 sane sini
habis hebat la tu. hihi..

aku xsuke bela binatang yang aku xleh sayang2 n belai mcm ikan ke, kure2 ke.. 
xsyok la xleh ajak teman tido.
kalau kucing leh teman kite gi dapor malam2
bayangkan kalau nak ajak kure2 teman gi dapo malam2.. subuh baru dia sampai dapor tu.
lg 1, kalau kucing kite wat dajal,
mandikan je. mesti dia terus jadi budak baik.


BUBYE :)

43 comments:

Far8 budak baik said...

pehhh..penyayang gile kn kau..
itu kucing ke garfill hahahahaha=p
aku bela sugar glider..
jgn jeles tahu..
hihi =)

syrupmasin said...

hai kaki ponteng :D

cik sakdi said...

farid, mane tupai ko? buktikan!!! haha

ni garfield agaknye. punyelah gumok! haha

cik sakdi said...

salleh, dari part 1 n dari sekolah aku memang kaki ponteng bro! hahaha

cucu umie said...

kehkeh...ayie suka kucing juga but family tak bg bela lh.. ayie ad juga bela rabbit..like rabbit. hehe

p/s; lama sudah tidak dtng sini

cik sakdi said...

kite leh bele sekor dua je, xleh banyak2. rabit dulu ada, tp kene makan anjing oo hehe

yela da lame x nampak. haha :D

mykhalis said...

kalau sanggup boleh je bawak kura2 tido..takde la buas sangat..hahahha

cik sakdi said...

adeh bro, kure2 keras la. silap2 pecah kepale kitew. haha

aleen aiden said...

aku teringin nak bela koala weh!hu3

adan said...

best jugak ada kucing ni kan.. boleh teman g dapur tgh malam.. takut nanti kucing tu pulak bermain tgh malam beretemankan hantu.. huhuhu

amna said...

sweetnya gambar2 kt atas tu.. cairo n mak dia sama montok. so cute ^^

cik sakdi said...

aleen, koala lagi la malas gler.. dok makan je. haha

cik sakdi said...

eh adan, mane leh,kucing kite ni kuat iman kot HAHA

cik sakdi said...

amna, tu daddy chairo la. gemuk habis.tp bapak dia manje lebih. hihi

shedameor said...

sheda tak suka kucing :)

cik sakdi said...

lorh xsuke ke? xpe slow2 haha

Prince Halilintar said...

dah mcm garfield jer prince tgk kucing tu...suke kucing jgk..hehe

cik sakdi said...

prince suke kucing gak ke? same la. leh picit2 muke kucing tu. haha

muhamad hanif said...

mak suka perempuan yang syg kucing..



wahahahahahahahhaa

qamarguyz said...

salam ziarah..
hoh0o..bapak besar bapak kucing tu..
da jadi cam baby pulak ak tengok..

[sutera kasih] said...

my first impression terhdp org yg syg kan kucing ni, dia seorg yg penyayang tau :)

iMBobo said...

geramnye tgk kucing tu!!! hehe

cik sakdi said...

hanif. baguslah leh aku geng ngan mak ko. leh buli kau. HAHA

cik sakdi said...

qamar, memang besar, berat lak tu,, nak lambung2 pon xleh, hehe

cik sakdi said...

sutera, penyayang kat kucing je masalhnye. kat orang kureeenng sket. kihkih

cik sakdi said...

bobo, gerem mcm nak cubittt je. manjeee ooo

tia @ Ini Kisah Tia said...

mak oiii . kemain gemok lagi kucing tuuuu .

cik sakdi said...

tia, kucing ni baka baeeekkk punyer. nak lari pon cepat letih. hehe

Cik Jannah said...

HAHAHA! sangat comel. dan hensem. tambah2 yang sombong tadikkk tuhh`

cik sakdi said...

sombong giler. mentang2 la cute. haha

Aisyah Aina said...

comel gila wehh...bagi kat aku la...boleh? haha

cik sakdi said...

eleh aina. padahal kau nak aku kan?kan? haha

Aisyah Aina said...

perasan perasan perasan perasan XD

sumaiyah mokhtar said...

nk curik cobby boleh? :)

Nurnajwa said...

Hahaha, kita pon ske kucing tp mama dh buang semua T^T Ishhh, benci.

Ehh, comel la akak main dgn kucing. Nmpk lain :]

cik sakdi said...

aina, eleh kau memang xpernah nak mengaku aku ni comel. haha

cik sakdi said...

sumaiyah, cobby ni maintenance tinggi. msti menyesal. haha

cik sakdi said...

najwa. biasa la mak2 ni selalunye dia buang kucing coz takot anak2 dia semput, sabar yeeee huahua

ZORA said...

pehh..cmel gle kucing 2..

cik sakdi said...

zora,wat la entry pasal kuceng. heheh

aiman fanboy k-pop said...

comel gilew kucing..geram nak pikul wak balik umah..jatuh hati argghh.....

cik sakdi said...

aiman, kucing ni memang mcm nak rembat, tp tu la nak jaga dia banyak pakai duit leee. haha

aiman fanboy k-pop said...

huhuhuhuhuhuhuh.....sayang bebenor kat kucing..baik sayang aiman ...hahahahahahaha...gurau jep...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...