Saturday, September 10, 2011

membuat aku tersenyum.

HAI HAI..



mcm biasa lumrah student seperti aku.
bile dah nak akhir sem je macam macam benda menyusahkan hati aku timbul.
dengan final yang bakal menjelang lagi 2 minggu..
punyelah seram.. rasa macam nampak puting beliung datang kat kite..
dah name pon student, semestinya duit aku menjadi masalah di akhir sem.
bile aku xade duit nak wat berjoli 
so aku x ada mood.



dengan penuh sopan aku meminta duit dari bapak aku.
yelah,, bapak mane sanggup dengar suara sayu anaknya yang seperti kebuluran.
padahal duit ade lagi RM50. hihihi
dengan lincahnya bapak aku janji akan bank-in-wang hari senin ni.
Isnin baru bank bukak.
al maklumlah beliau xreti gune mesin deposit. 
tak secure katanya..



malam tadi aku dan housemate gi berjoli kat pasar malam dgn menggunakan duit yang bersisa.
kaki aku terhenti kat booth yang jual pet.
ya.. 1st time nampak kat pasa malam ade jual binatang.
sepantas kilat aku tertarik kat satu sangkar comel.
dan teringat plak baby kat rumah.
terfikir plak baby perlukan sangkar untuk balik JB Oktober nanti.
lantas aku terus membayar harga sangkar tu.



benda pertama aku buat masa aku balik semestinya pasang sangkar tu.
aku masukkan pasir aka jamban untuk baby berak.
wah.. dengan excitednya baby masuk kandang tu.
Ah.. penawar duka betul kucing aku ni.
dan aku tersenyummm...senyummm dan cium cium kucing aku bertalu talu!





OK. semoga korang yang tengah susah hati pon leh tersenyum senyum jugak k.


BUBYE :)

24 comments:

budakijaupendek said...

ahh kenapa baby sgt cute!!!
btw berapa harga sngkar tu ekk??

cik sakdi said...

fara,, nape?? nak belikan baby sangkar baru yang lg deboom ke?? ehem harge dia rm35 la. kecik je sangkar dia. muat jamban ngan magkuk makan dia je. hehe

ZORA said...

snggup brhabis duit 2...bgus2..ade sifat penyayng ni...hehehe

cik sakdi said...

haha,,zora,, nak dapat duit memang la leh beli. kalu xade duit xbeli maa.. haha

sis92 said...

comel gila kucing
oh ye, cik sakdi course ape yek?
hehe

norh said...

kalau dah keja nanti, boleh beli sangkar besar lagi.. :)

alif haris said...

comel betul penawar duka kau tu ye sakdi :)

cik sakdi said...

sis.. course public admint la.. byk pasal system kerajaan. hoho

cik sakdi said...

kak norh. memang plan begitu la. kasi kerawang2 sikit,, ade mainan2 lg kat kandang. ahahha

cik sakdi said...

alif,, yela dah xade benda lain.xkan buku plak penawar duka. hahaha

budakijaupendek said...

ala bukan pe sakdi.
sangkar hamster sgt mahal.
ahh memang nk beli yg baru.
dan bwak bby balik rumah terus! hahahaha

cik sakdi said...

fara,,sbb tu la xbela hamster. memule sbab dia tu kecik sgt. takot terpijak. hahaha pastu mahal lak tu. kalau belikan baby sangkar belikan yg 3 tingkat. siap ada buai. nak bwk balik,, blakg umah byk kucing lain. haha

muhamad hanif said...

sangkar tu tak comel.


okbai. AHHAHAHAHAH

cik sakdi said...

anep ni kan dengki ah. pink tu. cute dowh. elele kau nak puji malu kan. hahaha

Bigdaddyz said...

pakai tudung saji kan mudah lagi murah...hahaha

cik sakdi said...

pergh daddy,kedukut tol gune tudung saji,wahahaha

Mr.Thinker@Ali said...

wah. dah ada sangkar baru. semoga ia gembira bersama pasir itu juga. haha.

:)

Wan Ahmad Izudean said...

suka kucing juga~ :)

cik sakdi said...

Ali. suke dia da ade pasir. terus golek2 tau. hahah



wan.. same la.kucing kiyutt. haha

Anif Abdullah| AA said...

cewahh,landing habis kuceng ko nih.. apsal comel ha? curik kang.. ahhaha

Wanie said...

hahaha..penggemar kucing..comel je kucing ni posing..

amna said...

penyayang la cik sakdi ni.. alhamdulilla :)

Nurnajwa said...

Comelnye weh --

iMBobo said...

kalau dah minat tu apa pun tak kisah kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...