Friday, September 30, 2011

Petua: Gigit Kasut

HAI HAI..



korang mesti pernah dengar kan petua gigit kasut?
nak bagi kasut tu x gigit kita..
kita gigit kasut tu dulu.


Aku sejak azali memang senang melecet kalau pakai kasut bertutup.
sebab tu aku lebih rela pakai sneakers ataupon slipper.
pernah sekali aku beli kasut..
baru pakai sejam dah berdarah2 kaki aku.
pergh.. seksa 00oo..


kawan kawan aku selalu menasihatkan aku kalau beli kasut..
kite gigit dulu kasut tu.
so, pada hari raya yang lepas. aku membeli sepasang kasut yang agak mahal.
yela dah kerjanya paw adik beradik.
so dapat la beli kasut mahal sikit kan..


punye excited dan confident aku gigit dua dua kasut tu sepenuh hati
sambil doa mintak mintak kaki aku x melecet.
aku siap tampal Heel Grips ni kat Watson dengan harga RM12++ x silap aku

ni lah benda nye..


Korang mesti tertanya tanya kan berkesan ke x petua gigit kasut tu pada aku..


result dia 

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
V





BISE SIOTTT KAKI AKU NAK BERAYA...



OK petua tu x jalan pada aku.
xkesah la mahal ke x kasut tu.
xkesah la sekuat mana aku gigit.



Korang pernah try atau ada petua lain? ceciterrr


BYE!!

p/s: aku bz. xsempat melawat blog korang. ada 3 paper berturut ni. hehe

38 comments:

adwafarahin said...

tp kwn aku buat menjadi la weyh!
ko x cukup gagah ko gigit kasut tu haha

cik sakdi said...

adwa, tol ke.?aku da gigit dah, hampeh x ada kesannya. aku gigit sampai bekas2 ooo ahaha

budakijaupendek said...

ehek!
fara jarang kena macam tu.
ada jugak orang mcm ni ea kt dunia ?
haha, tak tahu la sakdi.
rasanya mcm tak tahu je petuanya.
tp kenapa ea boleh jd mcm tu ?
size fit sgt atau kasut terllu besar ?

cik sakdi said...

fara,, yang berdarah2 tu xada la darah giler2 kan. haha tah kaki ni manje sikit.xpe yang penting ada kaki kan haha

ShahzCudin said...

hihi..tertarik ngn tjuk ni..apa2 pon mmg xde efek klo gigit kasut..

cik sakdi said...

shah,,da majority member bg idea gigit kasut. aku pon bantai la gigit. haha

Pia said...

"jgn gigit jer..sambil2 tu pesan dgn kasih sayang supaya kasut tu tak gigit kaki ko pulak..hehhe..kira kena cakap dgn dia la..tp pastikan masa tu takde org nampak tau..eh,akk penah dgr petua lain tau, tonyoh lilin kat belah dlm kasut tu..try lah.."

cik sakdi said...

lah yeke kak. kene ckp2 eh, ok2 pasni beli kasut nak cube la.pastu kte bgtau jadi ke x !! :D

NHY said...

nasib kite serupa laa. beli kasut sport nak g jongging. last-last bukak kasut, jogging kaki ayam. hihi

Bigdaddyz said...

petua yg terbaik ialah letakkan span basuh pinggan mangkuk tu...hehe

amna said...

kalau nak elak melecet, beli kasut yang ada lidah di belakang..

*then jangan pakai kasut tu lama sangat, selang2 tukar sneakers utk keselesaan..

heehehe.. kot la. :)

goodluck!

Lea Isnawi said...

try pakai sarung kaki pulak
mula2 memang sakit sikit
tapi lama2 kasut tu akan mengembang
dah x sakit dh la

kak lea selalu wat cmtu kalo pakai kasut baru

hehe

Saiazuan said...

gigit kasut? ~_~

ade2mama said...

adoooiii

seriusly sakit glew law kaki pelecet..
elok melecet dr bercagu heheeh

cik sakdi said...

NHY,, cian kau kan,aku wat masa ni kasut joging leh tahan lg hehe



daddy, ahahah leh tahan gak idea tu. haha



amna,, kasut lidah kat belakang ada ke? btw tq :D

Umie Artoqiemie said...

aku tak pernah try bende mengarut walaupun nama saintifik nya petua, hahahaha.

bdk johor said...

wa ada petua..
apa kata lu rendam jer kasut lu tu kat tasik kenyir 3 hari 3 malam.
gerenti kaki lu tak melecet punye!!
hahahaha

Anif Abdullah| AA said...

kawan ade la buat,dia kata menjadi woo

anip xpernah plak try.. eksaited pakai.. terus jalannn..hehe

ZORA said...

gigit kasut?tak pnah dgr pon sebelom ni..pelik sngguh..haha

Scya Lollita said...

aiyo , kwn cik scya pun kata dia buat jd . cik scya buat x jd . ape amalan dia eh ? haha

Fara E's said...

haha , sabar jep la

Miss A said...

hahaha gelak aku baca entry ni plus gambar tu. tapi aku memang buat sejak zaman sekolah. memang jadi la. kalau in case aku 1st time beli terlupa gigit pastu terus pakai, ha yg tu memang sakit.

tahla, aku as student science ni mmg x paham la ape relation gigit kasut tu. tp aku rasa mainly sbb dipengaruhi pemikiran je kut hehe.

dhiera said...

wah... buat betul2. tak ada petua la.. selalu klo pakai kasut melecet ni, tampal plaster je~ tak pun tampal post op beli kt farmasi~

Wanie said...

gigit kasut?x penah lak kak dgr petua ni..hahaha..

heel grips scholl ni berkesan tak?

alif haris said...

hahahahaha .. aku tak pernah try lg petua tu ..
aku rasa ko kene gigit kasut tu sampai koyak depan die lah .. baru selamat ~

muhamad hanif said...

pelik je petua ni ? Serius tak penah dengar. Sekian.



LALALALALALLALAL.

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

org gigit pi gigi geraham la der.. baru mujarab..

sekamar rindu said...

salam..

sr tak pernah alami hal mcm ni cik sakdi..

fadh leyanie said...

petua gigit kasut ,pernah dgr jugak sblum ni..ada yg mnjadi.:P

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....baru dk ckp2 dengan kawan sal ne smlm...dia pun tanya menjadi ke x...

sbnranya xjadi pun kan..ngeh3

Ini Kisah Tia said...

hahaa . selalu dengar macam tu tapi Tia tak pernah buat pon .. hakhakkk

aleen aiden said...

perghhhhh,bise gileeeeee.hahah!

iMBobo said...

kasut klau dah pandai mengigit kena gigit je die balik hehe

KhaiRin said...

ada satu lg petua... ketuk kasut baru tu tepi tangga sblm pakai...

YOUsoF said...

Heheh kau tak gigit sepenuh hati kot.. ;D



Tapi yang aku tau petua cium bau tayar kereta sebelum jalan untuk buang tabiat 'suka' muntah dalam kenderaan..

YOUsoF said...

*Masalah aku pulak susah nak cari kasut saiz besar..

fiezah91 said...

haha.pernah dgr petua ni tapi tak tau betul ke tak sebab tak pernah lak kasut yang aku beli gigit aku.kehkehkeh :P

Syuxer said...

gigi kasut??tak pernah syuk buatnya hehe..men rembat je beli..kalau pakai muat2 beli je hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...