Thursday, September 8, 2011

Soalan 20an : bila nak kahwin?

HAI HAI..


hari ni genaplah usia housemate aku, killa 20 tahun.
kononnya semalam aku ngan fatin nak wat suprise.
fatin buat2 nak kuar dating, padahal nak amik kek.
bila kek sampai.. mula la killa nak malu malu.

bila aku bukak je kek tu,
tetibe ade name aku sekali.
ecece kononnya sambut besday same2 la walaupon besday aku lambat lagi 

nama menganjeng ni. haha

besday girl dan bantal mahalnya.
bersila je ke??

lepas je nyanyi sedas dua..
tiup lilin kuar air liur,
potong kek sampai hancur
aku sebagai MC macam biasa tanya wish hari jadi masing2.


Sakdi : Ok, apa perasaan anda setelah menjadi 20an??

Killa : Aku rasa tua bodo.. haha

Sakdi : Bila agaknya kau nak kawen ye?? dah tua ni.. kau dah 20. aku belum.

Killa : Taun depan aku kawen. serius ni.. aku serius.. (senyum gatal)

Sakdi : Faten,, kau plak ape wish? kahwin bila? dah dapat 2 lamaran ni.

Faten : Insyaallah.. lepas diplomaa. wahahaha (gelak miang)

Sakdi : weh.. tak ade sapa nak tanya aku ke??

Faten : OK la. kau plak ape wish? Bila nak kahwin..

Sakdi : Aku kahwin? Erm.. aku...

Faten & Killa : ANDARTU!!! Wahahahah

nasib baik aku ni penyabar orangnya...
kalu x,, terabur gigi makan penampo aku. haha

TQ kat faten yang sanggup merempit ke Masjid Tanah untuk beli kek

baby kucing pon nak sambut besday ;)


muke andartu ni. HAHA

ececece terharu la tu

dengan ni aku nak bagi sedas dua ucapan pada Killa Hamdan
nak ucap depan depan malu ;p

kehadapan Killa,
Selamat Hari Jadi ke 20.
Semoga impian kau tercapai.
Semoga angan angan kau jadi nyata.
Semoga kau kahwin cepat,
Semoga kau tak lupa aku.

ikhlas, Sakdi




p/s: mcm tak percaya aku menuju 20an.

20 comments:

budakijaupendek said...

baru 2o-an sakdi.
menuju 30-an bru andartu. ngehehehe

Prince Halilintar said...

baru nk masuk20an bukan 30an..masih banyak mase lagi..tgk2 lps belajr cik sakdi yg kawin dulu dari kawan2 cik sakdi tu..mane taw kan ..hehe

cik sakdi said...

ah fara. sllunye 20an wajib ade boifren ni. kahkah.

cik sakdi said...

prince, tol gak tu. doa doakan ye cepat kawen. leh tunjuk gambo kawen.padan muke diorang.wahahaha

apple hijau said...

sakdi, kawen jer ngan prince tu...saya restu. ops! ha ha ha...

happy bestday in advance ye sakdi.
jgn nakal2 okey.

bdk johor said...

wa tau pasal apa lu lambat nak kawen. lu tunggu wa kan!!
kan! kan! kan!
wuahahaha!!!!

kim salam kat killa eh. hehe

cik sakdi said...

ececec kak cha.. suka suki dia nak kahwinkan kite ye.. hahaha tengok la nanti kite naik pelamin ngan sape. haha

cik sakdi said...

wah bro kedaung ni. bila lu nak cukup duit ni bro. ekekeke


ok2 kim salam salam. haha

syrupmasin said...

kau yg bersmgt walaupon birthday kau lmbt lgi asal?? :D

aimaniman said...

hisshhh budak2 zaman sekarang umur 20 taun dah takut x kawen??? masa nak enjoy panjang lg dik, tolong mak bapak dulu...

cik sakdi said...

salleh.. alah dah dia paksa aku sambut skalii. haha




aimaniman,, mcm ne ni.. bapak sndiri dah tanye2 ni. "kau tak ade kawan ke?" haha

muhamad hanif said...

Err,

andartu pun okla kan. Kau kan da ada kucing peneman idup.


ALLALALALLAA.

cik sakdi said...

tu la pasal anep.sbb tu aku rileks je. hahaha

anamizu said...

xpe muda g tu..hehe

ABU said...

slmt hari jadi killa..
oh itu soalan maut tu..bila nak kawin huhuhu

~~Ticer Wann~~ said...

Ticer lagi tua.. rileks je.. haha... selamat menempuh alam 20-an dan menempuh soalan hot itu bertahun2... :)) happy birthday in advance

iMBobo said...

happy bday to her! haha kucing pun nk bergmbr..knape muka killa mcmtu?haha

adib syazwan said...

haha!andartu?pedih tu, haha!

adan said...

killa cun... kim salam erk... wink.. salam nak menggatal.. haha

KhaiRin said...

tingat zaman belajar dulu..meriah sambut birthday sendiri ssambil dikelilingi kwn2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...