Tuesday, October 11, 2011

Fun Fair yang TAK berapa nak fun.

HAI HAI HAI rakan2


seperti sedia maklum aku kan dah bebas dari segala mak nenek buku.
berokband aku plak masih lom mampu berfungsi gara gara tuannya yang enggan mengeluarkan wang untuk beliau..
kesian kau broadband..


sok aku ada MUET kat SMK Skudai.
bersama ex-housemate tercinta..
so tadi Fatin datang JB.
secara automatiknya berokband beliau menjadi milik aku wat seberapa ketika.



sebagai member yang berwawasan..
aku dengan penuh rasa tanggungjawab pergi bawak si fatin main FunFair.
aku yang terlebih excited nak gi funfair 
last aku pergi darjah 5.. korang pikir la sendiri bape kurun aku xpergi weh!



pada mulanya aku menukar token sbyak RM20. 
kitorang layan satu game yang membuatkan aku menyebut nama2 orang tersayang dan hanya mampu melentokkan kepala kat seat tu sahaja selama 2 minit. 
best wOoo.. tarak tipuuu~



lepas tu layan roller coaster mini..
xsampai 50 saat dah habis. pusing2 gedik je.
dua tu jela aku mampu naik sebab si fatin takot nak naik benda lain.
sabau jela...


disebabkan banyak token lebih..
aku pon bantai la gi main game lempar2 ring masuk paku..
sauk itik..
lucky number, lempar lembing.. lari seratus meter semua aku join.
siap aku tambah lagi RM20 lagi token..
punyalah excited nak menang teddy besar.. 



Alhamdulillah berkat usaha aku..
hampir aku melabur RM30++
aku berjaya mendapat 3 bear yang leh tahan besar..
x sia sia usaha aku..
aku  pelik tol ramai yang bising ckp men game kat funfair susah dapat hadiah.
aku main dapat je bear besauuuu...
xcaye??



NAH BUKTI :D






ni ha aku dapat dari funfair.

tak sangka kan..
murah rezeki aku..
kalau lah semua bear yang aku tunjukkan tu memang dapat dari funfair..
memang hari hari aku gi fun fair tu, men sauk sauk itik.
mane tau tengah sauk2 tersauk boipren pulak kan.. HAHA


sebenarnya gambar bear tu merupakan koleksi hadiah2 yang aku dapat dari orang orang.
bukan dari funfair..

susah payah aku memerah keringat 
menyauk itik..
baling ring..
lempar bola..
pastu sauk itik lagi..
tenyeh bola berulang kali..
sauk itik lagi..
sampai 30 kali..


benda yang aku dapat......







yang Sakdi dapat....

Hanyalah....


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
V


INI!!!!!


JANGAN GELAKKAN.!
sape gelakkan aku..
aku tenyeh mulot dia ngan lempoyang.!
hihihi



Gile besar kan!
dari aku main kat sana..
bek aku gi angsana.. masuk ToysRus beli bear sendiri.
yang main sauk itik tu.. aku dapat lion tu. 
HAHA sabo jelaa...



OK la. nak tido awal.
sok kan nak MUET.
aku nak speaking London sok.
pe korang pikir senang nak tengok aku cakap omputeh??
Tah ape aku nak tibai sok.
doakan aku ye.



BYE

SAYANG KETAT KETAT! 



p/s: nanti aku bayar berokband aku gi blog korang ye. pwomish! haha

22 comments:

syed amirul said...

tu le
x ajak aq ni
kan dpt hadiah cikai

cik sakdi said...

kenapa mirul, kalu x kau nak menang bear besar pastu kau hadiahkan kat aku ke :D haha

adwafarahin said...

woiii aku da gelak guling2 sengal babe hahahahahaa pe brng main bagai nak rak dpt tu je hahahahahahha

ShahzCudin said...

hahaha..(xsyg mulut)
tu je hadiahnye..pling xtahn dpt pen je..huhu..

cik sakdi said...

adwa.. ni semua gara2 satu couple yang siot, diorg main baling2 pastu dapat bear besar. boifren dia bg kat awek tu. jles giler!!!! HAHA

cik sakdi said...

shah.. pen tu mmang xleh belah.. ape motif dia ade bola kan. wahahaha

budakijaupendek said...

fara langsung tak berminat nk main game balin2 kt fun fair tu.
cess... takkan menang punye.
hadiah pun kecik! haha

cik sakdi said...

fara ni semua terpedaya dengan duniawi ni. arghhhhh HAHA

Syuxer said...

wah enjoy sakan ye...gi funfair memang jarang benar nak dapat anak patung yang besar2 hehe..main rollercoster, tak kuasa syuk nak layan..nanti tercampak ngeri hehe..takpun tersangkut kat atas, camner nak buang air tetiba kan hahaha

Ini Kisah Tia said...

hahaa . even dah kena warn , Tia tetap nak bantai gelak .. lagi baik dapat dari orang .. wahahaaa

nabilfahmi91 said...

wahhh...masyuk gak g funfair..dapat teddy leh bg kt awek...hahahaiii

amna said...

masa g genting dulu bpe RM habis, satu habuk pun xdapat :)

BERGANTUNG PADA REZEKI GAK NI CIK SAKDI..

ade2mama said...

nk best kne gy genting jgk eheheh
law aku la..aku blg kt muke org yg kt funfair tu hehe..pastu lariiiiiiiiiii

Nurnajwa KZ said...

*nk gelak gak* Wahahahahahakakakaka. Ok dah, heeee :)

alif haris said...

aku tak kira .. aku nk gelak jugak ! hahahahaha :D

Wanie said...

hahahaha..dasyat la klu betol dapat 3 bear tu..:P ok la dari x dpt lgsung kan..hehehe

how ur MUET?

cemomoi said...

nak joinnnnn... tapi ajak fatin skali yea...

wahida said...

ok lah tu...comel apa...

Anif Abdullah| AA said...

kemain lagi ya makcikk..hehe

ala terlambat la nak wish gud luck.huu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku dah lame gilr xg funfair.. last sekali mase kecik2 dulu la.. owwhh.. kalau g funfair leh dapat bear kcik tu ek :)

muhamad hanif said...

Errr,,

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...