Wednesday, October 26, 2011

Ingat lagi wahai kanak kanak 90an : Brick Game.

HAI HAI HAI..


letih betul aku mencari kerja.
aku interview kat Secret Recipe ngan McD berdekatan.
ya.. aku dapat kerja kat McD..
walaupon aku tak berapa suke makan McD...
tapi demi anak anak bulus aku..aku kene la keje..
sape nak belikan diorang makanan.. pasir... vitamin.. 
OK sebelum aku mengimbas nostalgia korang..
berikan tepukan pada aku sbab hari khamis ni aku officially dah x tanam anggur!



Sekarang aku nak imbas kembali zaman zaman kegemilangan game masa kite kecik.
kalau sekarang semua budak dah pandai sental main game plant vs zombies kat komputer,
tenyeh game snake 3D kat henpone,
main game angry bird kat PSP,
tu tak termasuk bantai game kat PS, Xbox, dan kerabat kerabat mereka.
wah sungguh advance sekali.



untuk budak yang hingus meleleh macam aku pada tahun 1997..
nak pegang mouse komputer rasa macam wat satu jenayah berat.
apatah lagi tekan suiz ON untuk main game.
benda paling canggih aku pegang adalah BRICK GAME.


masa tu harga pasaran dalam RM19.
betry AA dua bijik diperlukan.
ada 26 game. pilih je dari A sampai Z.
muzik monophonic.


paling best susun brick.
memula brick tu turun slow, ayu dan sopan je...
makin lama makin laju sampai la game over.
kalau iman tak kuat, silap silap badword leh keluar dari mulut.
disebabkan masa tu masih kategori mumaiz,
mak mak pon sound anak yang dah pandai mensarut dengan mengugut nak cili mulut atau kasi anak makan lempoyang kalau mensarut lagi.



mungkin bagi budak budak kaya,,
masa aku dok sibuk main brick game,
diorang layan game boy je.
aku tengok je dari jauh.
siap mimpi2 lagi bapak aku buat suprise belikan aku gameboy.
tapi apa kan daya, benda yang kita mimpi tu la yang tak jadi.
termimpi main game MARIO..
HAHA tragis betol




Korang layan game ni???? citer sikit...

32 comments:

sekamar rindu said...

salam..

dulu selalu main game ni..selalu leka je..:)

cucu umie said...

hehe...
paling best kot men game nie..teringt sey mase dulu23..haha kelakar2..

ade2mama said...

ahhahahaaaah
tq sbb igtkn aku game ny..skrg law maen game ny..boring gileww..kte ska maen game susun batu bata tu eheh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

dulu aku ada 3 buji game ni.. best giler main. hahaha

Umie Artoqiemie said...

yeaaa dah dapat koje...mesti lepas ni kucing kau montel2..

cik sakdi said...

SR, kalu main berjam2 sampai lupe g mandi. haha



ayie.. kalu xada sedara men sorang2 la best, xbest kalu diorang nak rebut rebut kan.




ada2mama,, ko tau, budak skrg smua key-ell men facebook jah,kalah kau. haha

cik sakdi said...

topimge ape jadah ada sampai 3, bukan ke game dia semua lebih kurang je? hahaha




umie,, aku akan pastikan kucing aku akan bulat2 mcm aku. hahaha

msrh's said...

salam, kite suke brick game ! all time fav :")

amy syahirah said...

waa . tahniah!! tpi ,sy ske sgtt Secret Recipe . =)

khairul akmal bin azman said...

best weyh game ni..


aku paling terrer susun kotak2 tue..
ngn game tembak2

Anif Abdullah| AA said...

memang layann ah game ni,sanggup tu kumpul duit nak beli.hehe.. skunk ade lagi kan?

YOUsoF said...

Ish, maka rugilah kalau budak² tak main gami nih! Dah macam fenomena tu dulu! ;D


Tapi aku gila main game tape dulu, lebih² lagi game mario. Habis jahanam joystick.


Selamat mejalani rutin sebagai pekerja yang berdedikasi ok!

pena said...

nostalgia betul la.. brick game dgn mario.. dua2x jadi mainan hari-hari waktu kecik2x dulu..

tahniah ye cik sakdi.. dah dapat kerja.. nnti kerja rajin2x ye..=)

emy|farid said...

suka! best gila. skrg ada lagik game ni tapi x elok dh. best ooooo

amna said...

ingat lagi :)
brick game.. skrang x sampai RM5 pun harga dia.. merundumm jatuh pas keluar mcm2 lg game2 tangan cmni :(

ZORA said...

ingat2...stu ag..game tape..best wooo..:P

Wanie said...

pehh gigih gile ko g cari keje..aku je malas nak apply mcd sume tu.kui3..keje mane nanti?

brick game ni ak penah ade 2, skang ntah ilang mane la..syiok oh men..

Wanie said...

ok, dapat mcd ye..tahniah2..t belanje aku mcd k..:P

Totie@Tomy said...

dulu brick game..sekarang dah ada psp evolusi tu..

ILA HonEyBuNNy said...

ya..teringat...asa sekolah rendah dan menengah...rosak ja mesti beli lain game neh..ehheh

Mehmed - said...

gila ketagih main game ni dulu-dulu..Ahaks!

KhaiRin said...

sori br sempat menjengah utk BW

dulu nanges2 nk beli game ni tp smpi lani x dpt2 jg

Saiazuan said...

gadoh kot ngan adik2 sbb nak man game ni dlu..hahaha :D

Ct Aja said...

yela..zaman sekolah suka game ni...

FiDaRosli, said...

akdi!!!1 itew umpe un elog akdi anje. kehkeh. euwwww

weh kau ni menggamit memori sungguh la. game ni aku main sampai dah tak kua music dia tau tak. jahanem terus. game boy tu pulak aku dapat pegang masa form 4.time tuh dah tak trend dah.sadis sungguh!

mr.curly said...

uihh wa main smpi skg game ni..beli kt mydin, ekslusif tu..hikhik

Prince Halilintar said...

dulu kecik2 prince mmg ketagih kot main game ni...siang malam asyik pegang bende tu je..siap kene marah gan parent lagi..haha

ataicha said...

dulu tu adalah game kita.. dak2 sekarang dah advanced giler

aleen aiden said...

keh3,aku xingat aku beli brape hengget oih!

Syuxer said...

syuk layan gak benda neh..hehe..biasala game untk geng2 kita yang hidup sederhana kan hehe..

tahniah dah dapat kerja..mCd tuh bestla berbanding KFC hehe..hari2 makan burger hehe

teha said...

dlu2 jee lyn game tu.. skrg , lyn angry bird jee.. hahahha !

ABU said...

aku ingt dulu aku pung ada game ni hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...