Monday, October 24, 2011

kucing baru aku, Lily.

HAI HAI..



jangan ku dipandang hina hanya kerna aku penganggur...



yes..memang sesuai lagu ni untuk aku..
sape cakap cari kerja senang??
banyak benda yang perlu diambil kira...
masa kerja.. gaji... pengangkutan.. makan..
aku masih menganggur lagi..
so bulan ni bulan derita aku.
tak ada sebab kukuh untuk aku kikis duit bapak aku.



sementara aku mencari kekuatan untuk melangkah ke dunia pekerjaan untuk 3bulan akan datang..
semestinya aku gunakan masa yang ada untuk menumpahkan kasih sayang pada anak anak bulus aku.
ya... aku sangat memanjakan kucing kucing aku.
aku layan diorang mcm aku layan boipren.
mungkin aku layan diorang lebih baik dari layan lelaki.
mungkin... HAHA


hari sabtu lepas aku ada interview jadi cashier kat Jusco.
dapat ke tak dapat.. belakang kira..
kebetulan pulak kak long ajak aku cari kucing.
nak beli wife si baby..


setelah 4, 5 kedai aku terjah..
maka aku ditakdirkan untuk dipertemukan dengan seekor kucing putih coklat.
dari jauh dia sangat bulat.
bila dekat 20 kali bulat.
so aku gunakan segala mak nenek skill aku untuk pujuk kaklong mengeluarkan RM630 untuk membeli beliau.
dan taktik memujuk aku berjaya.
kaklong ke ATM berdekatan untuk membeli kucing itu.

mieowwwwwwwwwww~

setelah sehari suntuk aku memikirkan nama yang sesuai..
aku pon mintak la pendapat orang untuk nama budak bulat ni.
kawan aku cadangkan nama Lily..
Lily dan Baby..
ah.. sesuai sangat la kann ;)



sejak aktif berkecimpung dalam bidang kucing mengucing ni..
aku pon dah tau mana klinik haiwan.. 
mana pet shop...
pasal makanan..
aku pon selamat menjadi ahli untuk kedai Global Pet shop.
senang aku nak beli barang2 Baby & Lily.


wat masa sekarang..
hubungan Baby & Lily...

dari kerana mataaaa~
Lepas dua ekor ni bertentang mata..
habis bersepah mangkuk makanan diorang.
mangkuk air dia pon habis diorang langgar masa aksi kejar2
mak dia jugak kene kutip...
mak dia jugak kene lap..
penyabarnya aku...HAHA :)


OK babai :)

p/s: mood aku sentiasa baik kalu budak bulus ada di sisi 

24 comments:

Nurnajwa KZ said...

Gila nihhhh, 630 utk sekor kucing XD

Klau pecinta kucing, berbaloi la kannn. Haha :D

ZORA said...

walaupun mahal..tapi kasih syg kucing tu kat sakdi msti tak ternilai...:P

cik sakdi said...

najwa.. harga kucing standard mmg mcm tu.. lagi2 yang kat kedai,, mst mahal

cik sakdi said...

zora,peh terharu seminit :D

adwafarahin said...

peminat kucen tegar la ko nie -___-

ABU said...

hehehe selamat mencari pekerjaan.. susah kan nak cari kerja.. gud luck ya, semoga dapat kerja yag digemari :D

mari la dtng blog aku makan kucen penyek.. lagi sedap drpd ayam penyek hahaha

cik sakdi said...

adwa,, aku xreti minat skate2 mcm kau. hehehehh

cik sakdi said...

amboi abu.. kau pon suke nak menyakat kan.sbelom kau penyetkan kucing,, meh aku penyetkan kau. HAHA

Syuxer said...

mahalnya..tapi berbaloi setelah melihat kecomelan dia hehe..main kejar2 pahtu dapatla anak 10 ekor..perghhh larat ke mak dia nak jaga heheh..;p

emy|farid said...

sy penganggur gak. ohoi~ lalalala

Wanie said...

comel kucing baru kau dik..putih gebu..tak kan sampai rm600 kot kucing ni?huhu

YOUsoF said...

Aku pernah jadi cashier dulu.. Harap² kau dapat kerja tu, boleh kongsi cerita 'best' nanti haha..

Lama dah aku tinggalkan bidang kucing mengucing ni since bapak aku tersalah letak racun tikus dekat pinggan kucing aku. Mati dia dengan mulut berbuih.. Sedih.

cik sakdi said...

syukk..dapat anak 10,,bagi la syuk 1,balik keje leh la ada org teman kan.xada sorang2. hahaha



emyfarid,,penganggur tu kiut okeh! haha

cik sakdi said...

kak wanie,,standard harga mmg mcm tu la kak.. dia gemuk..sbb tu sanggup beli. hehe



you,, peh agak tragis kematian kucing tu,,sbb bpk aku pon penah gostan2 kete pastu terlenyek kucing aku.dpn mata aku pulak. peh tragis gak. ni nak kuar carik keje la ni. hahaha

pena said...

ya Allah.. comelnya!!! geram tengok..

salah satu cara nak hilangkan tekanan, layan kucing-kucing ni main..

fiezah91 said...

pandainya dia memujuk nak dapatkan kucing tu. hehe. comel wooo

aiman fanboy k-pop said...

kucing?wahhh...sweetnya...nama lily tuh yg tak tahan......^^
cute2..
mata besar...besinar2...

fadh leyanie said...

suka tengok bulu kucing tu,,lily,,mesti lembut.:P

ZORA said...

hahaha..btol ape...
dalam bnyak2 haiwan kucing la paling terbaik untuk dijdikan haiwan kesayang..sebb kucing ni mcm ade naluri kasih syg je..:)

amna said...

mahalnya kucing..
hehe, lily n baby akan bina family bahagia pasni :)

harap2 dpt kerja di jusco tu sis ^^

ade2mama said...

aku xleyh ade kucing kt umah..kiteorg akan halau ..heehh sbb sume ade asma eheheh..

jge kucing elok2 k:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mahal giler kucing ne... tp xpe la.. berbaloi.. tp name yang ko bagi tu cm xkomersial jerk... hahaha

YOUsoF said...

Kesian kan.. Kesian lagi ucing kau tu.. Dah umur dia sampai situ je kan..

meowwmania said...

amboii comelnya...bolat mata dia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...