Sunday, June 26, 2011

tak habis habis

HAI HAI.

salam ceria kat korang semua, walaupon aku tak berapa nak ceria..
macam macam benda menyakitkan hati dan ianye serius menyakitkan sampai ke tulang sum sum
ramai yang kata
"selepas ribut yang melanda, akan dikurniakan pelangi"
sekarang ni aku hanya menunggu pelangi tu
peh! ayat nak mcm drama neng yatimah!

manusia biasa,, mestilah akan kadang2 akan comparekan diri kite dengan orang lain
mestilah akan cakap, kenapa lah semua tak berpihak pada aku.
kenape kau tak faham aku?
kenape aku mintak sikit pon tak dapat?

OK.
tak ade kene mengena dengan masalah 
kawan, lelaki, duit, pelajaran ataupon family
cume aku harap cepat2 lah hati aku lupakan masalah yang dah lame bersarang ni.
aiseh, kacau betullah!
aku cume harap aku leh gembira macam selalu lah!

macam biasa lah. kalau aku ditimpa masalah, xsemua aku akan share.
yang penting..
APA ADA HAL!!


Don't tell your problems to people: eighty percent don't care; and the other twenty percent are glad you have them...and REMEMBER!!Every problem has a gift for you in its hands ♥

Tuesday, June 21, 2011

tiket Maharaja lawak buat lawak kat aku

ASSALAMUALAIKUM 

fuh fuh...
aku kene tarik nafas panjang sebelum memulakan hikayat aku
aku takut suhu badan aku naik 40 darjah celcius jek
walaupon tragedi tu dah berlaku hampir 5 hari yang lalu
rase macam semalam je aku melalak2 gare2 bahana tiket maharaja lawak aku

macam entry aku yang lepas..
aku punyelah excited nak balik JB kononnye nak tengok live Maharaja Lawak kat Stadium Tertutup MBJB
aku dah siapkan dah baju apa nak pakai pada malam yang berprestij tu
dah siap pk nak suruh abang aku park kereta kat mane..
dah gosok tudung awal2  dengan excitednya dan kunci jam untuk bersiap amik tiket pada hari Jumaat.
berbekalkan kehebatan aku naik bus gara2 aku takot nak drive sorang2
so aku dengan bersusah payahnya beratur bersama Ajib tepat kul 1 ptg..
kaunter tiket dibuka dalam kul 3.

orang ramai tak payah nak cakap lah
aku datang 3 jam awal pon orang dah ramai yang beratur
terkantoi kantoi lah ramai yang skip sembahyang jumaat. kehkeh

setelah 3 jam aku membatu, berdiri macam statue,
akhirnya barisan aku dah mule bergerak
tapi malangnya aku dah terdengar bunyik sorakkan ala2 mafia nak gaduh kat depan pintu masuk
dan alangkah kecewanya hati aku pabila melihat keadaan sebenarnya adalah seperti ni.

kalau nak tiket,, aku yang cute ni kene panjat pagar tu. HAHA

lepas je aku tengok keadaan macam tu..
aku sanggup panjat pagar tu kalau perlu dan aku sanggup dan sanggupp
tapi bile memikirkan aku seorang budak   perempuan yang sangatlah sopan
aku tak menunggu lame untuk pergi dari situ selepas sejam aku tercegat tengok lautan manusia yang berhimpit macam dalam tin sardin..


aku otw balik, masih beratus2 orang beratur 
last2 aku balik ngan kak seri
dan terserlah kesedihan Ajib yang kempurnan nak tengok live
sia sia 4 jam aku berdiri!

akhirnya aku menonton kat rumah dengan gelak tawa yang panjang walaupon hati rasa disiat2
serius aku sedih
aku sedih ni..
aku sedih... 
kesian tak? HAHA

p/s : kalau mase tu aku ade bf, dah lame aku paksa dia yang usahakan dapat tiket tu walau ape care sekalipon!
T__________T

Papai :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...