Sunday, February 9, 2014

Mee bandung Muar sedap di JB

Hai hai.. Assalamualaikum

Ohoho tengah hari yang indah n permai
Ditambah pula dengan status aku sebagai penganggur
Lama betul nak tunggu start keje
Berdebor debor pulak rasanya hihih

Teringat pulak masa lepak kl hari tu
Menciap ciap search kat gugel makan sedap kat kl makan sedap kat kl
Ada yang kata makan kat RMSY la, tupai tupai la..
Sekali aku g.. Okay la.
Teringat syurga makanan kat JB
Rasa rugi plak tak share makan sedap kat JB

Hari ni aku nak share makan mee bandung muar
Pergh tak payah gi Muar, kat sini super duper sodap!
Lokasi pun senang. Tapi yela ni warung je.
Sape yang agak agak elegik dengan warung n kayu, dah leh tekan butang x k.
Warung ni dah wujud sejak aku baby lagi
Masa duduk dengan kak long selalu jugak abg ipar aku bawak balik
Apa lagi... Berebut rebut nak makan mee n yang selalu dapat telur, mesti la aku.


Tahap kesedapan n kepekatan kuah memang perfect kat tembolok aku
Kalau korang nak tau, cuba sendiri k

Lokasi agak mudah.
Dekat kampung pasir.
Sape2 yang tahu angsana, memang dah dekat sangat la tu.

Kalau org jauh nak merasa, aku provide simple direction
Exit tol skudai, korang terus sampai nampak skudai parade.
Ok terus lagi kat kanan nanti jumpa giant tampoi.
Haaaa... Da dekat tu.
Cer toleh kanan, ada signboard kampung pasir. Kalau tengok depan ada plaza angsana
Ok sila naik flyover n belok kanan
Ada trafik light atas flyover tu, korang terus sampai nampak kuarters polis.
Terus lagi sampai nampak kedai runcit kecik, baru belok kanan
Dekat2 situ korang akan nampak warung ada signboard dah sizen tulis mee bandung muar
Ha... Dah sampai...
Leh turun kete b order la mee bandung
Sape rasa kebulur lebih leh order telur nak dua.

Modus operasi nya pada waktu ptg smpai malam
Kadang kadang kul 9 mlm mee bandung dah habis
Aku tak tahu kedai ni tutup hari apa
Sukati dia je bak bukak tutup bila.

Harga aku tak sure la pulak
Sebab aku selalu order mee bandung telur double 2 dengan air limau ais n teh ais
Harga dalam RM12 +-


Alamak gambar pun tak de
Ada gambar ni je
Lantak la. Hahahaha


2 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Oooo mkn xajk pnnnn

Alif Haris said...

amboii, lama juga tak update haha.. mcm aku jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...