Sunday, June 28, 2015

Nasi Arab best kat JB

Hai hai hai.
Selamat berpuasa.

Mungkin ada dikalangan korang yang sedang menciap ciap google tempat makan best dekat JB.
Aku pon bukan lah hobinye food hunting.
Kalau awal bulan boleh lah..*gaya kasim baba

Aku pulak ada peel pelik.
Kalau aku suka makan tempat tu, madang nak pergi sana je.
Asyik asyik tempat sama.

So hari ni aku nak share kat korang 1 tempat makan.
In case korang kuat menketedarah mcm aku,
Nasi arab yg portion banyak mmg sesuaiiii sangat.
Just imagine, hari tu aku ngan Paan order dalam dulang utk 2 orang makan.
Sampai ke subuh aku masih kenyang.
The power of Nasi Mandy.

Lokasi tempat makan ni adalah dekat Taman Perling
Berdekatan Masjid Taman Perling
Jalan Persiaran Perling
Seberang dengan Perling Mall
Kedainya dekat Medan Selera PnZ
Betul betul belakang Masjid Perling.

Dalam seminggu ni, dah dua kali aku datang.
Nasik banyak. Ayam pon sedap.
Sup pon sedap.
Semua sedap. Hahaha
Cuma semalam aku pergi weekend,
7.30 baru dapat nasik.
Agak kuciwa. Yela puasa lapar kott.
Tapi kitorang bedal gak.

Dia ada 4 jenis nasik
Yang aku ingat Nasi Mandy ngan Bukhari
Leh pilih ayam ke kambing
Harga Nasi Mandy Ayam (RM15), Nasi Mandy Kambing (RM18)
Aku asyik2 order nasi mandi sbb sedap.

Sebab dulu kakak aku pernah belanje kat Taman U,
nasi dia kering gler.
pastu sikit. Tak cukup tembolok aku! Haha

Ok kalau korang nak buat reservation,
Boleh call akak ni
011 1763 6620

*gambar aku share kemudian ye!

bye,

Saturday, June 27, 2015

Rainbow Cookies Johor Bahru

Hai Assalamualaikum.

Agak memberangsangkan permintaan Durian Crepe yang aku iklankan kat blog ni.
Tapi take note ye. Durian Crepe tu bukan aku yang buat.
So korang tak leh la request benda yang aku pon tak berapa sure.
Kalau ada special request pon, aku kene bincang ngan kakak ipar aku dlu.


Disebabkan nak raya ni,
Aku nak iklankan Rainbow Cookies pulak.
Tahun lepas je pulangan aku dapat banyak gak la.
Walaupon aku tolong marketingkan je. hehe



Ok sape sape orang JB ke, orang Kulai ke, orang Pontian ke..
Yang nak order rainbow cookies boleh la roger roger ye.
Tempahan dibuka sepanjang tahun.

50 pcs : RM15
100 pcs : RM25

COD sekitar Johor Bahru, Skudai, Tampoi, Tebrau etc minimum order 3 balang
Luar kawasan akan dicas kos penghantaran.

Apa apa hal boleh SMS/Call/Whatsap 013-7497946

Thanks

Monday, April 6, 2015

Durian Crepe Johor Bahru

Hai hai.

Punyelah lama tak bukak blog. Banyak komen masuk pasal nombo taxi.
Haha. Korang tak tau aku ada kenangan pahit pasal teksi tu.
Takpe takpe.

Hari ni aku nak iklankan satu produk buatan rumah aku.
Diusahakan oleh kakak ipar aku.
Clap clap.. Durian crepe..



Sedap okeh tengah korang baring baring tengok samarinda,
Diselangi dengan kunyahan durian crepe yang enak
Sambil hirup air nescafe.
Jangan lupa cuci mulut lepas makan.
Kang bersemut plak mulut tu.

Ha.. Sape sape nak order boleh sms 0177434845.
Nak whatsap pon boleh, 0137497946
Harga RM10 ada 6pcs besar dan gemuk gemuk okay.

Pengahantaran sekitar Jb n Kulai
Terms and conditions apply
Okay bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...