Monday, March 21, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa. Best ke?

 HELLOOOOO....

kalau selama ni aku asyek dok mengutuk filem tempatan
bukannya ape
aku cume dah bosan dengan cerita cinta melayu yang biase2 aje
aku lebih berminat tengo cter cartoon disney kat wayang dari mempertaruhkan duit aku untuk cter yang belum tentu aku puas.
mungkin disebabkan kedudukan aku yang di pelusuk kampung,
so jarang2 la aku melangkah ke panggung 
anak sedara aku msg, bagitau yang dia dah tengok filem RANGO
wah..
sebagai makcik, xkan la aku nak cakap dah 2 bulan aku xtengok wayang kot?
ni leh mencemarkan nama aku sebagai seorang makcik yang asyek nak menang.
dengan tiba2 semalam fatin msg tanya aku nak ke tengok wayang 
cepat2 aku reply 
sila amik aku kul 12.30 di Zapcity.
kene bayar duit minyak pon gua x kesah
yang penting lepas gian aku nak tengok wayang..
bila semua pakat2 nak tengok cter 
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA,
aku pon setuju ajelah
coz aku penah tengok trailer cter ni kat you tube 
hmm.. menarik trailer dia
perang2 ala2 cter fav aku,
Lord of The Ring.


pada aku..
cter ni cter melayu paling bermutu penah aku tengok
best ooo
aku nak gi toilet pon aku lari cepat2 coz xnak miss cter ni
kitorang tengok penuh penghayatan oooo
bile hero2 kene bunuh kitorang kecewa
seriously cter ni ada jalan cter yang mantap
aku suke.

kepade sesiapa yang belum tengok..
ayuh lah sokong filem tempatan.
kepade sesiapa yang xsuke cter perang2
xpayah bazirkan duit korang.
memang betul kata yusry
xramai penonton malaysia sukakan cter epik la
tapi majority kawan aku dah tengok malah suka pulekkk.
Go KRU StuDio!!!
    

9 comments:

Prince Halilintar said...

menaikkan sikit la industri tempatan kite..harap byk lagi la kemajuan akan dilakukan spya setaraf dgn barat..hehe

apezs shah said...

salam

kan de best. ni jeles nak tgk juga.

cik sakdi said...

prince,, awk tengok ke x? gi sokong cepat! :)

cik sakdi said...

apez.. tengok la, tapi semalam panggong penuh la.. dapat duduk depan. hehe

Anati Soki said...

wa.. tingin nk tgk.. seyes tingin.. tp hubby dah balik.. takde sapa nk temankan.. plus.. kat perlis nih mananya nk carik cinema

NICK IRFAN said...

cte ni la yg menaik nama malaysia... tahniah! mmg best cte ni!

cemomoi said...

baru le nampak bertenaga filem kita ni

cik sakdi said...

anat.. tlupa plak hang kat perlis mane nak cekau wayang.. nak syiok gi la penang. ajak la mak ayah. haha

cik sakdi said...

nick n cemomoi.. ha memang syok. mcm tengok lord of the ring pon ade. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...