Monday, August 25, 2014

Klinik haiwan yang okay & murah di johor bahru

Hai

Rasa macam nak bagi review pasal klinik haiwan yang aku suke pergi.
Doktor sempoi giler
Tak paksa paksa orang amik ubat itu ini
Kau tanya je harga, dia secara detail bagi tahu ubat ni brapa, itu berapa, etc
Pernah sekali aku takot lily kene batu karang.
Aku tanya doktor tu, berapa cas.
Doktor kata, datang bawak kucing dulu. Dia charge n bincang cara rawatan & harga.
Kalau nak, tinggal kucing kau
Kalau tak nak, kau blah. Tak payah bayar.
Bila aku bwk kucing aku, nasib baik sakit biasa je.
RM 60 je melayang. Selamatttt....


Okay aku nak share sikit.
Awal bulan ni, aku terjumpa kucing tepi jalan.
Bulu kombangggg
Aku tengok macam kucing sesat.
Aku tangkap & letak kat cage.
Banyak giler langau hurung kucing tu.
Last2 aku bawak dia pergi klinik.
Nak suruh grooming. Kutu banyak giler
Funggus. Kelemumur semua ada.
Aku amik pakej mandi spa. RM50

Bila aku dah balik, doktor tu call aku
Dia kata rupanya kucing tu kene gigit anjing ke gaduh ke
Ada luka 2 lubang kat blakang badan.
Berulat lagi!
Banyak giler.
Aku pon tanya doktor. Kalau masuk wad buang cacing mahal ke?
Doktor kata termasuk ubat semua dalam RM270
Fuhhh nasib baik. Aku takot harga sampai mengarut je
Aku biarkan kucing tu dirawat selama 2 hari dalam wad
Bila aku amik, memang ada luka besooo n berair
Doktor bagi ubat spray.
Bila dapat bil, RM 230 je.
Pada aku yang selalu kene cekik dengan vet,
Value tu sangat murah okay!

Dulu kucing aku demam, aku pergi vet kat taman u dah kene RM200
Padahal demam je. Bagi ubat je.
Yang ni siap masuk wad 2 hari.
Pergh berbaloi

Warga jb boleh lah ke klinik veterinar family
Lokasi dekat bandar baru uda
Dekat dengan jackel & angsana

Vet tu ada jual gak pasir, makanan, semua keperluan kucing.
Ada member card. 10% diskaun jah!!

29 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Jauh tuuu ;)

elis said...

woahhhh...baguih la no bagi info klinik tu..pasai pa..kak ipaq sy ni mmg dok bela kucing hat bulu2 kembang ni...depa dok balik sana time cuti2..bole suh depa p jengah2 klinik tu no...nnt bole la sis blogwalking ke blogsetahun jagung saya..www.ihhi.my

Anonymous said...

Bole tanya x klinik yg mana satu ye kat situ de 2 klinik kan

eila suzaila said...

Hi...ada phone num klinik veterinar family tu x?if ada..blh share?? 😊

Anonymous said...

Boleh bg nama klinik tu x

Nurul Asiah said...

kt mana klinik tuh ??

Nurul Asiah said...

dekat mna klinik ye ?

Anonymous said...

Assalam..nk tanye ape nama klinik ni? mcm best jer..nk jgk pegi.

Anonymous said...

Ada ke rawatan utk hamster?

Anonymous said...

Ada ke rawatan utk hamster kat situ??haha.saya x pernah gi klinik haiwan.so,xtw la.

eellee said...

salam...apa nama klinik tu?!

cik sakdi said...

Aaa dah mention da nama klinik tu. Klinik veterinar family. Nombo phone dia mane tah aku letak. Nanti aku update. Hehe

Unknown said...

Klinik vet family nie memang murah dan ok...sebab tue aku hantar kucing aku ke situ gak...aku ada 3 ekor kucing...semua len len spesis...siam...kampong ngan persian!!!

Unknown said...

Klinik vet family nie memang murah dan ok...sebab tue aku hantar kucing aku ke situ gak...aku ada 3 ekor kucing...semua len len spesis...siam...kampong ngan persian!!!

Rudy MRAS said...

Klinik vet family nie memang murah dan ok...sebab tue aku hantar kucing aku ke situ gak...aku ada 3 ekor kucing...semua len len spesis...siam...kampong ngan persian!!!

Anonymous said...

betol.klinik veterinar family sgat bagos, staff baik, Dr sgat betimbang rasa.Saya bwak kucing saya kena batu karang,dan saya ni student utm lg masa tu, dapat harga yg sangat berpatutan.wad dekat seminggu. klau x salah 350 skali ubat dan cuci pundi kencing Paktam.sayang kucing punya pasal.kat vet lain xkan dapat harga macam ni.

Anonymous said...

Da setaun tp x update2

Aliaa Maysara said...

Buat pakej spa RM50 tu lgsg hilang ke semua kutu and kelemumur and fungus ? ... sebab saya pun jumpa kucing, banyak kutu and fungus... tapi dia comel ..

Yvette Jane said...

Utk kucing je ke sis? Kalu sugar glider? SG sy mcm x aktif sgt tkt sakit.

sallam salleh said...

Asalam. Bleh bagi lokasi vet tu x. T kasih

sallam salleh said...

Asalam. Bleh bagi lokasi vet tu x. T kasih

Unknown said...

Perhatian orang JB :
Klinik Veterinar Jln Kebun Teh dh pindah ke BBU berhadapan ofis NPC.
Harap maklum.

Unknown said...

Perhatian orang JB :
Klinik Veterinar Jln Kebun Teh dh pindah ke BBU berhadapan ofis NPC.
Harap maklum.

cik sakdi said...

haaa. nama vet tu klinik vet Family.. Familyyy

Sn Asyiqin said...

sy tlg jwbkn....
07-2440012
https://foursquare.com/v/family-veterinar--pet-shop/4f386514e4b00d9f971d402c

Sn Asyiqin said...

https://foursquare.com/v/family-veterinar--pet-shop/4f386514e4b00d9f971d402c

Sn Asyiqin said...

tq info...ni klinik kerajaan kan?

Athifah Nazihah Norhashim said...

>> UTK PENCINTA SI COMEL
.
DARI LUAR RUMAH PUN DAH BOLEH BAU
.
Tu lah cabaran kalo dah bela si comel ni. Kalo ada orang dtg rumah mmg segan sikit. ADA BAU & BULU BERSEPAH SEPAH
.
"Sy sebelum ni, kalo famili nk dtg melawat asyik bg alasan bz je. bimbang mak ayah bising rumah berbau. Bukan x kemas rumah, tp bau tu mmg terperap jgak dlm rumah. Terima kasih ya" - Razak
.
Penapis udara Lombok II mampu
.
+ memastikan udara sentiasa bersih di dalam rumah
+ menyedut habuk / bulu yg bertebangan
+ menghilangkan bau
.
Pm/Whatsapp Lombok II ke 012-7958578 utk promosi terkini penapis udara ini
.

Athifah Nazihah Norhashim said...

>> UTK PENCINTA SI COMEL
.
DARI LUAR RUMAH PUN DAH BOLEH BAU
.
Tu lah cabaran kalo dah bela si comel ni. Kalo ada orang dtg rumah mmg segan sikit. ADA BAU & BULU BERSEPAH SEPAH
.
"Sy sebelum ni, kalo famili nk dtg melawat asyik bg alasan bz je. bimbang mak ayah bising rumah berbau. Bukan x kemas rumah, tp bau tu mmg terperap jgak dlm rumah. Terima kasih ya" - Razak
.
Penapis udara Lombok II mampu
.
+ memastikan udara sentiasa bersih di dalam rumah
+ menyedut habuk / bulu yg bertebangan
+ menghilangkan bau
.
Pm/Whatsapp Lombok II ke 012-7958578 utk promosi terkini penapis udara ini
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...