Monday, August 25, 2014

Repair cincin di Johor Bahru.

Hai 😊

Hari ni aku nak share sikit pasal tukang emas
Alkisahnya birthday aku taun lepas, ada sorang mamat romatik hadiahkan aku sebentuk cincin
Tapi agak malang cincin tu longgar sikit. Terlebih 1 saiz.
Patutnya 14, tapi dapat 15.
Atau mungkin aku dah mengurus sikit ke.. Haha

Bulan 6 lepas masa aku training,
Tah macam mana leh patah cincin tu.
Gigih aku gi kedai emas.
Aku tanya, leh tak repair?
Tapi hampehnya kedai tu sibuk suruh aku beli cincin baru.

Bila search kat gugel, takde pun orang promote mana mana kedai leh repair
Upah nya berapa pun aku tak tau.
Al maklum la. Orang tak pernah ada emas.
Then aku search macam2, akhirnya aku dapat tau kat kampung melayu majidi ada tukang emas
Lokasi dekat lorong pemuda kg melayu majidi
Tukang emas dan permata sri cahaya nama kedainya
Repair emas, suasa, perak semua nya boleh

Aku drive sekejap dari tempat kerja
Lega.. Abang tu kata boleh repair.
Tunggu dalam sejam. Tapi aku decide lepas balik kerja baru aku ambik.

Pergh. Berkilaaaattttt cincin aku.
Siap dia tolong kecikkan lagi
Upahnya rm25 je.

Leh search kat facebook.
Atau guna je waze.


Bye


4 comments:

bdk johor said...

wahh!! dh repair cincin..pastu bole lar bagi kat wa.
Hahahaha

weiii cik sakdi..lamanya pegi bertapa. Hahaha

Raqinah Rahiman said...

Ada fb org tu x?nak baiki cincin..org terpijak cincin saya..

Nur Athira Hamzah said...

Assalam sis, kdai tu bkak lg tak ye?

Nur Athira Hamzah said...

Assalam sis, agak2 kdai tu bkak lg tk ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...