Saturday, August 6, 2011

Misteri : Kemayan City.

HAI assalamualaikum.salam ramadhan.

disebabkan entry misteri umah sewa aku ramai yang cakap x misteri langsung..
kali ni aku nak cterkan benda yang serius misteri.
benda yang selama ni aku pon xsedar akan kemisterian beliau.
tak ade yang misteri selain misteri misteri belaka. haha

sebelum tu.. aku nak cter sikit.
mase aku sekolah, aku duduk area Skudai.
skolah plak kat SMTeknik JB.
So, hari2 aku akan lalu satu bangunan terbiar iaitu 
Kemayan City Mall.

pergh gambo dah seram!
Diulangi name bangunan ni adalah Kemayan.
name pon dah seram Oooo..
ala ala KEMENYAN gitu. hehe
bangunan ni dibina mase aku sekolah rendah. 
bila hampir2 siap, tetibe tauke bangunan ni bankrupt n bagunan ni pon terbiar.

korang bayangkan la, 
sebenarnya bagunan ni adalah Shoping Mall yang sebesar Jusco 
mase dia baru terbengkalai, bangunan ni dah 80% siap.
cermin semua complete.
tapi apa kan daya, bagunan ni pon terbengkalai dah hampir 10 tahun.
n ramai la mat gian datang merembat ape yang ada.

Misteri yang aku nak cter kan kat sini adalah ia berpenunggu,
selalunye target group penunggu kat Kemayan City ni adalah 
bukan penduduk tempatan.
selalunya yang tertipu adalah orang Singapore atau brader2 dari KL yang nak lepak kat JB.

mengikut kompilasi cerita dari sahabat dan keluarga terdekat,
dirumuskan bahawa orang luar yang lalu kat Kemayan City pada waktu malam akan tertipu.
diorang akan nampak seolah2 shoping mall ni terang benderang n ramai gler orang lepak2 dalam situ.
diorang akan singgah shopping atau singgah makan..
bila diorang balik,
barang2 yang diorang beli atau makan tu adalah sampah.

same macam kes makan kat warung tepi jalan malam2 buta
padahal tempat tu xade pon warung.
tapi yang ni up sikit.
leh shoping2 n jalan2 dalam mall. 
HAHA

apa yang aku nak tekan kan kat sini.
jangan la gatal2 nak singgah kemayan city tu.
xkesah la ade sale ape pon.

lokasi kemayan city tu senang je.
keluar dari highway PLUS,
exit ke UTM/Skudai. 
terus je sampai nampak bagunan tu kat belah kiri.


amacam, misteri x??

APE? xmisteri jugak?
meh aku bagi siku.!

aku tido dulu. BUBYE,

:)

28 comments:

Wanie said...

akhirnye boleh gak tatp kotak komen ni..haha

betul ke cite ni sakdi?meremang bulu roma bace..huhu..misteri kalau cite ni betol..hehe

cik sakdi said...

wanie yela kak, cube datang sendiri jb malam2.kalu terkena, leh la cter, hahaha

cucu umie said...

sakdi aku pernah sgr yg shopping tu bukan ker jadi tmpt orng singapore kalau nk tgok hantu and so on kalo xsilap ah sebb pernah baca dekt internet kot.. tpy memang seram ah tmpt tu.. serius kot..aishhhh

mykhalis said...

gile arr.. memang misteri betul nie..seram seram..hehe

cemomoi said...

la ingatkan bangunan kat pekan kemayann, sebuah pekan kecil di sempadan pahang dengan negeri sembilan...

syrupmasin said...

erdebar-debar hati aku bace..gile suspen doe.. :D

cik sakdi said...

ayie,, diorang datang selalunye xade ape2 sangat. hantu xmoh kuar, haha



bro khalis, mcm nyindir je.wakakakaka tau la xseram sangat! haha

cik sakdi said...

bro momoi, ade ke bangunan hantu gak kat pekan tu?kebetulan plak name dekat, huhu seram tu




salleh, confirm kau nganjeng!! wakakakak

Norraidah Abdul Rashid said...

kena ckp misteri jugak sbb takot kena siku..hahahahaha

Aisyah Aina said...

pehhh..misterinyaaaaa...hahaha

Qaseh dalia adelia said...

wat2 misteri leh ehe..

cik sakdi said...

idah. ok anda lulus dari mendapat siku. kihkih


aina ni sah2 ko nak makan kasut, haha
Qaseh pon same. haha

Anif Abdullah| AA said...

apsal AA bc macam xde perasaan eh?adakah sebab baru lepas berbuka?hahak..

cik sakdi said...

Anif, kite pon bace balik mcm xmisteri.adoooiii aiii. hahah

aiman fanboy k-pop said...

serammmmmmm............!!takuttttt...!!

sekamar rindu said...

salam..

begitu misteri......:)

Shamsuddin Amin said...

kes shopping sampah pun ade...?
hahaha

syrupmasin said...

wuahaha..aku cakap jujur doe..sumpah meremang nih skung..kau nmppak ta?? :D

muhamad hanif said...

wahahahaha,


banyak penagih port kat situ sekarang..

adwafarahin said...

aku dr td dok bace kemenyan..kemenyan
-___-

aiman fanboy k-pop said...

nak tahu napew aiman bg komen ciput hari tuh?haahaa...aiman tak bacew habis pon entry akak yg nih..memandangkan hari siang aiman datang balik...jenguk2 entry akak yg misteri lagi plik tapi benar nih....oohh yewww!!malam tuh duk sorang2...tak p terawih......haaahaa....so,takut lew bacew sorang2....kesian diorg yew...beli sampah...jahat punya hantu!

ZORA said...

wah..dkat dgn utm skudai ae??nti zora da smbung blja sne nak p wat entiti la kat kemenyan ni...mcm best je..hehehe..:)

Nurnajwa said...

Homaigod! Takutnyaaaaa ><

*mntk2 la kte tak kne*ehhh, yg warung tu pon ade dgr cte jgak ;D*

adan said...

melalui penceritaan dah macam drama melayu lak.. kedai kopi segala..

agak seram gak ar..

alif haris said...

perghh .. aku pernah gak dgr cite ni ..huhu
memang misteri ..

cik sakdi said...

dean ni,, kan betul2 ni jangan main2 haha


salleh, meh sini tengok bulu roma kau. ahahaha


anep, kau jangan join plak. hehe

Puan Kutu said...

haha serius misteri.seram tu tiba2 jer sedar rupanya mkn sampah.haha muntah hijau..

Anonymous said...

Good post. I certainly love this site. Keep writing!


Feel free to visit my website: Michel Louser

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...