Monday, July 18, 2011

lelaki + guitar = awesome!

HAI HAI HAI!

selalunye korang rasa lelaki paling macho mase bile?
mase diorang ngah bertenggek atas divider? tengah bawak kete Evo?
mase tengah berpeluh pegang cangkul? pegangkan handbag awek??
atau mase tengok lelaki pakai MP3 sambil goyang2 kepale ala2 cter korea? kahkah

















pada pandangan aku lelaki paling macho mase diorang pegang gitar
peh mase tu hati perempuan boleh cair macam Slurpee ditinggal bawah matahari oo.
sepantas kilat cair! xkesah la gitar kapok ataupon gitar karen..
petik gitar pejam2 mate, lagi syok kalau sambil nyanyi.

pernah sekali masa aku nak gi cafe, aku lalu depan kolej lelaki
aku terdengar sorang ni nyanyi lagu Yang Terindah sambil main gitar
walaupon tone hancur dan suara lagilah hancur,
tapi ia berjaya membuatkan aku berhenti melangkah wat beberapa ketika. ececeh!

sape kate lelaki main gitar tu xade mase depan?
lagi elok main gitar dari melolong kat mamak sampai setengah hari
at least otak tu gerak jugak la sambil petik2 gitar
mane tau leh ngorat awek gune gitar kapok korang tu..

kalau kuar dating..
xadelah asyik pimpin awek sane sini dok mengadap wayang
sekali sekala bawak awek gi taman, then nyanyilah sedas dua lagu wat awek tercinta diiringi petikan gitar.
kalau besday member atau awek, leh la korang wish dengan gitar korang tu.
kalu ade rezeki leh wat show n jadi kaye raye mcm budak bawah ni.
sape xkenal budak ni, leh la celup tangan korang dalam minyak panas.



aku makin suke budak ni lepas dengar dia main lagu fav aku, Haru Haru-Big Bang.
semua video dia kat youtube aku like n aku minat dia sampai sekarang :)

so,, pade korang laki nampak macho mase bile ek??

OK bubye :)

p/s:  nak laki mcm abang aku yg superb men gitar. kahkah. berangan!

33 comments:

Fyqa said...

bgi aku laki mcho bila tnduk dgn pompuan,
mean rspect ;)

cik sakdi said...

fyqa, aku xjumpe ag wat mase ni. haha ko ade jumpe ke kat dunia reality?

mykhalis said...

hmm.. Khalis tak minat mana2 lelakipun.. hehe

amna said...

lelaki nampak lebih macho apabila melintas jalan atau berjalan dengan family, dia akan pegang tangan ibu atau bapa atau atuk nenek yang sudah uzur.. :') masyaAllah..

cik sakdi said...

khalis. mane tau bro ade minat mane2 lelaki tp dipendam. kehkeh

cik sakdi said...

amna, mmm,, benda tu selalunye terjadi kat drama coz wat mase ni kalau kite jalan2 kat bandar, xpernah pon nampak lelaki pimpin tgn orang tua. pgang tgn awek berlambak lah,. huhu

[sutera kasih] said...

saya pun suka tgk lelaki petik gitar sambil menyanyi...sangat cool & macho !!!!!!\
wiwiwiwittttttttttttt :P

cik sakdi said...

sutera,, betul kan lelaki macho hbs pgang gtar dari xhensem terus jadi nsem. hehe

Aisyah Aina said...

setakat main gitar tak macho pon...hahaha :D

cik sakdi said...

aina, habis tu yang macho mane? isap rokok? kahkah

Aisyah Aina said...

betul2...kahkahkah....hisap rokok? perghh! benci gila aku

Cik Jannah said...

hehehe.. memang macho. nanti soh laki lamar camuh la.hehe

alif haris said...

sy pn pndai main gitar .. main lagu tiga kupang .. hahahhaha :D

aiman fanboy k-pop said...

minat lagu haru2?hahahaha..kita samew....!!!bg aiman,llki nampak macho kalo dia tuh caring kat mak we dia......hahahaha.......

cik sakdi said...

aisya, aku pon benci, tp jangan benci2 nant ko dapat

cik sakdi said...

jannah. harap2 mcm tu la. hehe

cik sakdi said...

alif, kire ok la tu dari xade. hehe

cik sakdi said...

aiman, lagu haru2 lagu fav forever ooo, hehe

Cik Ungu Kamila said...

setuju ! cik ungu pun suka tgk lelaki yg pandai main gitar + drum + violin. eh byk la pulak. ngeee :p

cik sakdi said...

wah tu demand lebih tu. asal x mintak 1 band je ,kehkeh

cucu umie said...

alamak, ayie tak reti maen gitar nir..mcm mane nie..try sukan jer..hahaha

cik sakdi said...

ayie. leh usaha lagi. u can do it! HEHE

muhamad hanif said...

aku terer main gitar,


AHAHHAHAHAHAHAH

alif haris said...

hahah .. betul2 .. hohoho hanif berkata2 penuh bongkak disitu hahaha :D

ZORA said...

zora pndai gak skit2 men gtar..wah bngganye..:P

Prince Halilintar said...

jgn pegang gitar je bergaya sekali suh kasi satu lagu xtaw main..hahahah

cik sakdi said...

hanif,, jap2 aku perlukan masa utk ckp ko macho wlaupon ko pandai men gtar, haha

cik sakdi said...

alif,teke anep pandai men gtar?mcm ragu2 je, haha

cik sakdi said...

zora,kire ok la tau men siket2, leh dibanggakan tu, hehe

cik sakdi said...

prince, ala selalunye gaye je lebih, tp kire ok la tu, haha

Anif Abdullah| AA said...

nak beli gitar ah lepas ni.. muahahaha *smbil goreng cekodok ngan minyak panas

cik sakdi said...

yeah AA,pastu post la sedas dua video. tayang siket,haha

Anonymous said...

This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...