Saturday, September 24, 2011

3 Sebab Aweks tak reply SMS dengan tiba tiba.(part 1)

HAI HAI.
selamat berhujung minggu.



Hari ni aku nak share sikit pasal tips ber SMS.
sejak aku menjadi Tuan Penasihat kepada beberapa pasangan bercinta..
aku sering dihujani pertanyaan dari lelaki lelaki yang xmemahami perempuan.
memang perempuan ni complicated, tapi lelaki ni kadang2 terlalu mengambil ringan tentang perasaan perempuan.
kehkeh.. ayat nak sastera.


antara punca si awek TAK REPLY sms korang adalah ;




1. Anda membuatkan dia marah.

tengah sedap2 SMS, kadang kadang lelaki ni tak alert pasal apa yang dia cakapkan.
main hembus je..
kadang kadang gurauan yang xmacam bergurau.

contohnya:

aweks : sayang, u tau tak.. paper Statistics i susah giler.. I xdapat jawab satu soalan.. :(

balaks : i tak tau pon...
(niat sebenar nak bergurau)

awek : terus OFF henpon!


Uish.. temperature awek tu leh naik mendadak oo..
yang si balak ni pon satu. dah tau awek ngah tension, bergurau la dengan cara yang betul.


contohnya :

aweks : sayang, u tau tak.. paper Statistics i susah giler.. I xdapat jawab satu soalan.. :(

balaks : i tak tau pon. hehehe.. dah la jangan la tension tension. nanti kite keluar jalan jalan i belikan u coklat. kurang stess... Ok sayang.. 



2. Anda membosankan!


OH. benda paling bosan di dunia bila lelaki SMS benda yang sama.
tak kesah la laki tu hensem macam bradpit sekalipon!
hari hari cakap benda yang sama. nak muntah hijau tau!!

contohnya:

balaks : hai cantik manis. u tengah watpe?

aweks : hmmm tengah makan.

balaks : nak sikit...

aweks : amik lah..

balaks : hmm sedapnya. tq baby!

aweks : ok..

balaks : hehe

aweks : .............

pergh.. kalau 4 kali makan.. 4 kali sms yang sama dalam sehari..
mau berak hijau Ooo..
selalunya perbualan akan dimulakan oleh lelaki kan.
apa kata korang mulakan topik yang menghiburkan..


contohnya :

balaks : hai cantik manis. u tengah watpe?

aweks : hmmm tengah makan.

balaks : wah makan apa tu? u nak dengar teka teki tak??

aweks : boleh jugak? apa soalannya?

balaks : kalau seorang penjual ice cream pergi ke bulan.. apa yang terjadi kat dunia ni?

aweks : hmm.. lelaki tu masuk surat khabar!!

balaks : salah.. hehe u mst xdpat jawab..

aweks: ala.. ape jawapannya? hihihi

balaks : dunia ni kekurangan sorang penjual ice cream. hahaha u terkena!

aweks : haha nakalnya u! meh i plak bagi teka teki...blabla...


ha.. kan lebih berbunga bunga SMS tu.
leh senyum senyum kan... jangan pulak dok ulang teka teki tu 40 kali.
tu pon x berkesan. hehe




3. dia mengantuk atau busy.

selalunya perempuan akan menyampah kalau dia tengah mengantuk atau busy,,
si lelaki paksa paksa utk reply SMS.
leh naik angin ooo.
badan letih.. leh plak laki gedik gedik nak manje..


contohnya...

balaks : semalam kan, i gi kelas pastu i jumpe kucing tu makan ular!

aweks : Oh yeke? i letih la. mata mengantuk la. ngantuk ni. sambung sok ye.

balaks : ala lek lu sayang.. baru kul 2 pagi. lom kul 3.

aweks : i ngantuk la. tadi i jalan kaki dari alor gajah sampai tampin tau.

balaks: ala jap lagi la. I xhabis lagi nak cter pasal kucing tu. please..

aweks : tet...(bunyik tekan butang OFF)



hah amik kau!
dah tau orang tu penat jangan la dipaksa paksa.
perempuan kan golongan lemah. makan pon sikit kecuali aku
So, bertolak ansur la..


Contohnya:

balaks : semalam kan, i gi kelas pastu i jumpe kucing tu makan ular!

aweks : Oh yeke? i letih la. mata mengantuk la. ngantuk ni. sambung sok ye.

balaks : La u dah mgantuk ye. Ok Ok. tido dulu tau. jangan lupe bace doa tido. :)

aweks : Ok. thanks, u pon jangan tido lambat tau. :)

balaks : OK. gudnite. :)


see?? 
kan indah kalau hari anda diakhiri dengan senyuman dan SMS yang suweet suweet dari aweks.



sebelum kite berpisah.




SMS lah dengan berhemah.

BYE


p/s: ni semua tak ade kene mengena dengan aku. hihi :)



36 comments:

adwafarahin said...

aiceh bajet cm de pengalaman je ko nie

haha

Nurnajwa said...

OLOLO, shuitnyewwwwww! Nk pakwe, nk pakwe! XD

Ika Maknae said...

haha. comel. and mmg betul pun ;p

cik sakdi said...

weh adwa.. xade la.. aku ikot pgalaman org lain. aku innocent. haha





najwa.. kau nak pakwe?? ala kat sekolah tu ramai.sambar la satu. hahaha

~~Ticer Wann~~ said...

ye ke tak de kena mengena ni? cecececewahhh hihi... :D

ZORA said...

aishh..susah jugak...

cik sakdi said...

ika.. betul,tp still laki wat gak. haha




ticer, tol la ticer. muke jujur ni. haha

Ini Kisah Tia said...

hahaa . apasal satu pun tak kena dengan Tia ni . heheh .. hmm , Tia selalu off hp tapi tak sampai hati nak off lama2 .. ngee ~

AmirahFisra said...

"SMS lah dengan berhemah"

Hahaha, tak pernah dengar pun.. huhu =)

ArulchelseA said...

bagus tip yg berguna ni..apda2 org yg thg hangat bercinta.. kih kih

thaqibzaki said...

ini juga adalah punca knp si balak tak balas SMS. dialog diubah dan digantikan wataknya. keadaan sama saja. LOL! :p

ila said...

comell aje..
kucing mkn ular?hebadd tuu.(x jadi nk tdo)
haha

Farhan said...

wahh... best2.. terbaik ni.. leh la nk praktik kn pasni.. kui2... :p

cik sakdi said...

Tia.. selalu ke main off2 hp ni..wah bkan main! hihi



amira.. dah xberhemah la org malas balas,..agknye la..



Arul,,ala padahal dia yg nak pakai tu. haha

adan said...

hahaha.. ko memang expert woo.. aku rasa kalau chat ngan ko ni kompom aku tak bosan.. haha..

cik sakdi said...

ali,, ye tol tol. aku setuju. haha




ila.. dgr kucing bunuh ular terus xjd tdo eh. bgusnye. ;)



farhan.. kau jgn praktikkan yang contoh xbaik pulak. haha

cik sakdi said...

adan.. aku rasa same je kot,aku ni membosankan. haha 2 kali 5 je ngan dialog2 tu agknye. :D

budakijaupendek said...

menanti entry part2.
hehe.
setuju dgn entry ni.
lelaki suka ambil mudah.
tp masih cuba nk memahami. :)

kiwi said...

haha..tips yg bgus..hihi..
nak soh someone bce link ni..

cik sakdi said...

fara,, ecece back up mr sedut la tu. haha




oh kiwi. bgus la dia baca. biar dia lyn kamu lbh baik. hihi :)

Umie Artoqiemie said...

haha.. aku tau bakal balaks aku nanti tiap hari marah..
aku tak suka texting..

cik sakdi said...

umie. suruh la call je. haha senang.

ade2mama said...

ppaun memang..heheeheh
cube laki bt cmtu kt dye???
taw majok lalalalalal

laki jew nk pham ppuan..aduiiiii eheheheeh

ade2mama said...

wahhhhhhhhhhhhhh
birthday dye esok la hwhehehe

HAPY BIRTHDAY:)
semoga pnjg umur n jdy bdk dekan k uhhuh

bloghok said...

awek ada skandal lain cmne lak...kifikfikf

khairul akmal bin azman said...

ehhe..point no 3..
aku setuju..
pompuan mmg cepat tdo..

Lea Isnawi said...

tp betul la
kak lea pun kdg2 malas nak layan kalo lelaki msg cenggitu
lebih baik x berblas msg dr sakit hati
hahaha

Saiazuan said...

hmm xde gf.. lalala~

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

klu awek suka msg geli-geli mcm mane?

alif haris said...

perghh ko mesti berpengalaman luaskan bab ni :D hehe

aiman fanboy k-pop said...

amboi2...tips berkesan nih..nak try apply lah..^^
heehee..nice entry...suka!

amna said...

hmm, good try! hahaaha.
kalau tgh bengang apa pon tak bole . kekeke

muhamad hanif said...

taknak reply kita putus ya.


HAHAHAHAHAHHA

Berani Gagal said...

Menarik cite ni

Meor Abd Rahman said...

masalahnye awek saman sekarang suke2 hati je naik hantu

muhammad alif aiman aviator said...

Eleh!!cakap macam tu pon..kalau doh pompuan tak layan tak jadi apa jugak..bukan nye semuo pompuan macam kau cakap tu..orang hantar mesej cara baik macam kau cakap la..tapi satu pon tak reply..ngantuk sekali pon..orang cakap "ok tidur lah" tapi tak reply pon "ok" ke..satu pon tak reply..penat sangat la kononnya..tak jadi apa pon pakai ayat bunga2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...