Thursday, September 29, 2011

Ingat lagi wahai bayi 90an : Joe Jambul.

HAI HAI 

majority kawan blog aku adalah bayi awal 90an dan akhir 80an.
so kite melalui zaman yang serupa..
main masak masak.. main kawen kawen..
gi sekolah dok tayang Shaker..
layan iklan Axion n sabun Trojen.


sampai ke hari ni..
aku masih musykil dengan satu benda
korang pernah layan citer Joe Jambul?


aku zaman dulu punyelah obses dengan Joe Jambul.
tak ada sape leh lawan jambul beliau.
mata aku tersembul sembul tengok show ni.
layan mood ooo. hilang stress kalah main polis entri.
tengah main sembunyik2
aku sanggup sembuyik dalam rumah nak tengok abang Joe.
aku suke Joe Jambul walaupon dia penjenayah.
kecik kecik dulu mane tau penjenayah tu ape ;)



Joe Jambul masih misteri hingga kini.
xada kesudahan.
xada ending.
atau mungkin aku miss last episode Joe Jambul.





JOM layan joe jambul seminit.


BYE :)



26 comments:

iMBobo said...

betul gak tu, xde ending rasanye.. tp dlu pernah ade rancang joe jambul yg game show tu.. satu lagi usop santorian hehe

Aisyah Aina said...

aku xtau apa2 pon...haha...aku teringat pulak dengan satu novel ni ada cerita pasal joe jambul tu....

syrupmasin said...

ehh bukan kau ke joe jambul??

dhiera said...

eh, yela.. saya pun tak tahu kesudahan cerita tu~

meowwmania said...

minat kat usop santorian hehe..

Heidi Shafiq said...

aku dah lupe cmner citer joe jambul tu..

Solihin Zubir said...

haha.. layan jugak cita ni dlu.. mmg besh.. heheh..

adwafarahin said...

weyh samalah! aku pon x tgk ending die ahaha

aleen aiden said...

kegilaan aku zaman tu adelah usop santorian dan joe jambul.


tp aku lebih menggilai ayam usop tu sbenarnye.ayam selebet.muahahaha!


hye sayam! :P

ArulchelseA said...

siapa joe jambul.. kih kih..

Pia said...

"akak ingat gak citer joe jambul game show tu hos dia norzizi zulkifli...hehhe tp akak ni bayi lagi awal dari era kamu tu.."

ZORA said...

teringt mase silam..best la...tapi da lupe da gane ..hahaha

Fara E's said...

aku ingt jambul jep , haha

budakijaupendek said...

kahkah!
sakdi, dulu excited minat joe jambul,
sampai bekas pencil pun joe jambul punya gambar.
haha

Prince Halilintar said...

cik sakdi..main kawin2 tu..prince xmain...ahhahahaa

KhaiRin said...

suka kluang man hahahaha
joe jambul ok gak

♕ Mr.IX ♂ said...

saya bayi 80-an..tp ada gak tengok Joe Jambul

Bigdaddyz said...

alamak lain tahun la pulak...hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku memang minat gile ngan joe jambul dulu.. ingat lg pngacara die.. zizie zulkifli :)

kiwi said...

haha..aah la dlu layan joy jambul jgk..bdk2 zmn skrg lyn boboiboy lak..yg psti doraemon dlu kini still ada ^^

Hanih Borhan said...

tengok joe jambul punya pasai waktu kecik2 dulu, siap cita2 nak jd detektif lg...hahahaha...tulah pasai...lenyap mcmtu je...

Anif Abdullah| AA said...

layan kut dulu.. tapi lupe la.. hehe

layann tomato man,yuppies,usop sontorian! :)

Lea Isnawi said...

rindu joe jambul jugak

hehe

fiezah91 said...

hehe. kartun dulu2 best woo. joe jambul. usop santorian pun best. aha.. :)

amna said...

Joe Jambul ! hehe.. pengacaranya zie :)

tapi saya lagi suka tengok PINTAR PINTAS! HEHEHHEE..

alif haris said...

hehehe .. kartun klasik tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...