Sunday, September 25, 2011

3 Sebab Aweks tak reply SMS dengan tiba tiba.(part 2)

HAI HAI HAI...


aku dah habis exam dah. kehkeh nak berlagak jap.
siap berjimba makan KFC lagi tau!
aku ada gap 5 hari, pastu 3 paper berturut2 
Hamik kau!!


OK sekarang aku nak sambung lagi 3 sebab kenapa aweks korang x reply SMS dengan tiba tiba.
seperti sedia maklum.. aku tak ada kene mengena dengan ini drama.
ni semua pengalaman kawan kawan aku la.
serius ni...


antara punca awek korang x mau reply msg adalah ;



1. Anda mengeluarkan kata kata LUCAH!


benda ni memang pantang atok nenek okey!
berani betul lelaki lelaki ni membuka topik yang berbaur lucah.
boleh dikatakan 99% wanita termasuk bapok..
MENCIK kalu lelaki naik daun. 
kalau ada perempuan yang suka pon. tu tergolong kat awek ON GERSANG yang hantar SMS secara rambang.

contoh SMS separa lucah adalah :

aweks : hihi kelaka betul tadi I jumpa lelaki jatuh longkang..

balaks : sayang. I nak tanya sikit boleh x :) 

aweks : ha tanya lahh..

balaks : U pakai br* kaler apa??

aweks : Wadefak???


ni antara dialog lucah yang paling ringan la aku leh bagi contoh,.
kang aku bagi yang extreme kang,, ternganga pulak!
So jangan la buat perangai huduh mcm tu.
bawak bawak la tahan OK!



aweks : hihi kelaka betul tadi I jumpa lelaki jatuh longkang..

balaks : sayang. I nak tanya sikit boleh x :) 

aweks : tanya la...

balaks : U buat apa la sampai I sayang giler kat U :)

aweks : Hhahaha u ni kelaka,, hihihi suke suke!


Ha.. kan lebih elok beromantik gitu.. awek pon suke. HAHA



2. Anda hanya membalas 'K'


menjadi pantang bagi seorang perempuan yang hatinya selembut sutera..
apabila si balaks hanya membalas ayat yang ciput.
rasa diri ni mcm terhegeh hegeh OK!
dari mood nak reply SMS ada, baca je SMS ciput. 
terus rasa macam nak baling hp je. *emosi.
contoh yang paling annoying mestilah 
'K..' 'OK' 'Haha'
'Owh..' 'Hehe'

balaks : jadi ke hari ni u gi holiday ngan family u?

aweks : jadi lah, ni I tengah siap siap..sukenye I..

balaks : Owh..

aweks : ......grrr.......


bertapa sakitnya hati..
kite beriye iye nak citer.. jangan la balas sedemikian rupa.
terluka hati kite tau. kehkeh


cube korang gunakan kesempatan yang kiut tu untuk beramah mesra dengan si dia.
alang alang dah ada topik tu kan..


contohnya :

balaks : jadi ke hari ni u gi holiday ngan family u?

aweks : jadi lah, ni I tengah siap siap..sukenye I..

balaks : u tau x.. I pon pernah gi Pulau Kerang tu jugak. I pernah nampak kucing bunuh ular. ala yang I cerita hari tu.. huhu

aweks : ish betul ke baby? Ish seramnya I.. I nak carik kucing tu la. hihi

balaks : pastu I jumpe blablabla....




3. Anda bakal ditinggalkan.


Fuh..
 kalau la sebelum sebelum ni awek selalu bengang pasal 5 sebab yang aku listkan sebelum ni..
kemungkinan bila tiba masanya dia x reply msg korang pasal dia dah x hingin dengan korang.
masa tu kalau korang ubah sikap macam mana pon..
dah xada gunanya..


entry ni kalau diterbalikkan pon boleh.
yang aweks aweks tu.. jagalah perasaan balaks anda juge.
jangan nak ikot mood korang jek..
kalau malas nak kecik kecik hati..
xpayah SMS. senang. duit pon jimat. hihi

duit jimat leh beli bear besauuuu!!! :)

OK.. sekian tips berSMS berakhir di sini.
aku nak jaga kucing aku.
 dia muntah muntah pastu berak sampai xkuar apa apa.
terkantoi aku usha dia berak.
Doakan dia cepat sembuh :(


BYE..

35 comments:

adwafarahin said...

weyh bear besau takut gilau hahahau! :P

muhamad hanif said...

pengalaman lah tuu.

kau pakai bra ke ? HAHAHAHAHHA

sis92 said...

mmg sentap betul la bls ok ok owh..
pang laju2..hehe
wee nk g kfc esok! :)

cik sakdi said...

adwa,, tu bukan aku punye,aku pon takot weh besarr!! haha



anep amboi habis tu kau pakai ke?? hahahah



sis,. blanje la diner plate sok! ahaha

sergeant keroro said...

haha, sentap kot lau balas pendek. :P

p/s : seram bear besar malam2 XD

cik sakdi said...

keroro.. sentap jgn nages ooo. haha yela bayangkan malam2 bear tu jalan. haha

Irfan Jamil a.k.a AkuShare said...

Slalu kt borak ngan member kat fb cmtu lah ditulis..hehehe
Salam dari AkuShare dan Irfan Jamil Jom lawat Blog Artis saya

ABU said...

oh macam tu pulak tanya coli warna apa...apakah jadahnya hahahaha

ade2mama said...

no 1 tu cm bodh jew eheheh..law dye taw pown bf ko taw pown bf ko bleyh bt pew kn eheheh..sengal nye laki eheeh

bear bsar dr tuan ehehe

sekamar rindu said...

salam..

bukan saja awek tak suka..malah sape2 pun tak ada yg suka..kalau keluarkan sms lucah..

tapi harus ingat sms yg seseorang sent lucah akan terus sampai ke SKMM.satu copy ada di sana sebelum seseorang tu terima di hp masing2..

Rizzyanaphotography said...

kalau la sya ade bear sebesar ini kan? huhu .. sape nak bg itew :P

ZORA said...

senang cte bek takyah bercinta..hahaha

Nurnajwa said...

Ehem, HAPPY BIRTHDAY sis ;)

Wish you the best luck in your life.

Syg skit, :*! Haha

Farhan said...

haha nice 1... bg la lg tips cmni.. nk byk2... huhuu.. :)

cik sakdi said...

IRfan,, haha member musti bengkek ni. xpe leh ubah lg. kakkakak



abu,, tu contoh je,, haha




ada 2 mama,, haha tu la pasal., tah ape motif.kau sptutnya tau la sbb ko laki. haha

cik sakdi said...

SR.. yeke?? so leh detect la ye.kalau dua dua rela mcm ne lak?



yana,,ni pon bukan aku punye bear, aku pinjam je. haha



zora. kenyataan anda disokong!!!!!!! hahaha

cik sakdi said...

najwa.. alolo suweetnyeee kau! meh sayang siketttt, hahaha








farhan.amboih. suke dia tips2 cinta ni, hahaha

khairul akmal bin azman said...

hehe..
wat malu kaun adam je..x gentle betul..
hehe..
manusia akhir zaman la katakan

khairul akmal bin azman said...

hai..bertandang lagi...!

Lea Isnawi said...

x suka org reply K je
at least ckp la OK ke okie ke

ok la jugak

Prince Halilintar said...

boleh tak prince nk komen 'k' jer pasni..hahaha:p

prince suke msg kat mak bapak jer..kehkehkeh

♕ Mr.IX ♂ said...

k....

haha..sentap bila dapat sms camni....

blog~blog~ blogwalking!! ^__^V
check out my Latest Entry :
1.Kita Kawan Kan? Kan?
2.Cave of Golden Rose COllection Download
3.Dapat Duit Pasif Online

Ini Kisah Tia said...

benci giler bila kita taip mesej panjang2 , dia balas OK saja .. grr

adan said...

hahaha... aku rasa semua ni pengalaman kau kan..kan.. haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perempuan ni memang leceh.. sume nak sensitif.. :)

kak ina kl said...

tips yang baik dari kamu dan sesuai untuk orang muda zaman sekarang

Saiazuan said...

tkt lak jadi part3 tu.. huhu

Bigdaddyz said...

org pompuan mmg mcm ni kan...:)

abghani said...

ayat kena baek

L said...

hahahha.. adaka macam tuh>?? huhu

dah solat ke belom?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

budakijaupendek said...

oit!
usha kucing berak.
apa da... haha

KhaiRin said...

mesti ada pengalaman ni

ShahzCudin said...

bleh jd iktibar nih..
besarnye bear!!

izzah said...

kalau cm bf sy,dia akan balas k bila dia tgah mrajuk ngan sy..hihi..comel pulak bila teringat..:D

Joanna said...

Mestilah pakai.. Hahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...